Maksumuistutus- ja perintäprosessi

Mäntsälän Voimistelijoiden laskut tulee maksaa eräpäivään mennessä. Laskun osalta tulee olla välittömästi yhteydessä toiminnanjohtajaan mikäli:

  • lasku on virheellinen, jolloin se korjataan välittömästi Hoikaan
  • henkilöllä on tarve erilaiseen maksuaikatauluun, jolloin voidaan sopia joustava maksusuunnitelma, tällöin ei käytetä alla olevaa maksumuistutusprosessia, vaan seurataan omaa maksusuunnitelma

Seura perii tarvittaessa maksamattomat laskut perintätoimiston toimesta.


Tärkeä tietää

Lasku luodaan aina ylikäyttäjälle eli alaikäinen ilmoitetaan ryhmään aina ylikäyttäjän toimesta. Huoltajan tulee olla aina alaikäisen ylikäyttäjä Hoika-järjestelmässä. Mikäli lasku muodostuu lapsen nimellä, ole yhteydessä seuraan välittömästi.

  • Ilmoittautuminen tehdään itse Hoika-järjestelmän kautta, jolloin jokainen lasku muodostuu ylikäyttäjän hyväksynnällä.
  • Kilpaileviin joukkueisiin (jv, tanssi, tanvo) ilmoittaudutaan koko vuodeksi kerrallaan. Peruutusehdot.

Maksumuistutusprosessi ja perinnän käyttö

Mikäli maksu on myöhässä eräpäivästä eikä erillistä maksusuunnitelmaa olla tehty, noudatetaan seuraavaa maksumuistutusprosessia: 

  1. Laskun eräpäivä: lasku tulee maksaa eräpäivänä
  2. Noin 1 viikko eräpäivästä: 1. muistutuslasku sähköisesti Hoikan kautta, ei lisätä viivästymismaksua
  3. 2 viikkoa eräpäivästä: 2. muistutuslasku sähköisesti Hoikan kautta, lisätään 5 euron viivästymismaksu
  4. 1 kuukausi eräpäivästä: 3. muistutuslasku POSTITSE, lisätään toinen 5 euron viivästymismaksu. Mukaan liitetään saatekirje, jossa kerrotaan perintätoimenpiteistä 6 viikkoa eräpäivästä. Mikäli laskua ei olla maksettu viikon sisällä, loppuu oikeus käydä tunneilla/oman joukkueen harjoituksissa
  5. 6 viikkoa eräpäivästä: lasku siirretään perintätoimiston perittäväksi, perintäkohde vastaa kaikista perintätoimiston kuluista sekä alkuperäisestä laskusta viivästymismaksuineen

HUOM!

Jokainen on vastuussa omista laskuistaan, ja niiden tilanteen voi tarkistaa itse Hoika-järjestelmästä. Seura ei ole vastuussa, mikäli laskut tai maksumuistutukset eivät saavu vastaanottajan sähköpostiin tai ne menevät roskapostiin. 

Aina voi sopia joustavasta maksuaikataulusta, jolloin perintätoimistoa ei oteta mukaan laskun perintään. Tällöin sovitussa aikataulussa tulee pysyä tai olla yhteydessä, mikäli se on liian haastava. Mikäli maksuaikataulussa ei pysytä eikä sitä yhdessä olla muutettu, lasku siirretään perintään. 

Viivästymismaksu lisätään prosessin mukaisesti, vaikka maksusuunnitelma oltaisiin tehty.