Mustan Kissan Cup ja Tanssi Cup 3

27.3.2024

Mustan Kissan Cup eli tutummin MKC

Mäntsälän Voimistelijat järjestivät perinteisen Mustan Kissan Cupin lauantaina 23.3.2024. Kilpailu järjestettiin tällä kertaa Riihenmäen koululla, mikä aiheutti pientä lisäjännitystä järjestelyihin. ”Olemme testanneet tapahtuman järjestämistä Riihenmäen koululla kuitenkin jo kaksi kertaa aiemmin ja luottavaisin mielin lähdimme kokeilemaan myös joukkuevoimistelukilpailun järjestämistä täällä”, kertoo seuran varapuheenjohtaja Kaisa Koli. ”Viimeksi seura järjesti Riihenmäen koululla Tanssi Cup-kilpailun, jossa säännöt eivät ole ihan niin yksityiskohtaisia kuin joukkuevoimistelussa”, Koli jatkaa. Joukkuevoimistelun maton ulkoreunojen ympärille on esimerkiksi sääntöjen mukaan jäätävä vähintään 2 metriä tyhjää tilaa ja tämä esti Riihenmäen katsomon avaamisen. Käyttöön jäi vain kiinteä yläkatsomo mutta katsojia mahtui oikein mukavasti. Järjestelyt sujuivat hienosti ja kisapäivä oli onnistunut.

Seurasta kilpailussa oli mukana seuran kaikki joukkuevoimistelujoukkueet ja joukkueiden sijoitukset olivat seuraavat:

Lilianat 8-10 v, kategoria IX

Belia 10-12 v, kategoria VI

Lilat 12-14v, harrastesarja, pronssia, kategoria VII

Liliat 14-16 v, harrastesarja, kultaa, tulos 10,833

Hengettäret jr yli 18 v, harrastesarja, kultaa, tulos 16,633

”Iloiset voimistelijat ja onnistumiset kisamatolla sekä samojen voimistelijoiden näkeminen oman suorituksen jälkeen ahkerasti talkootehtävissä lämmittivät. Olen liikuttunut siitä, miten urheilijat ottavat aktiivisesti vastuuta oman seuran toiminnasta. Tämä seurahan olemme me kaikki itse, ja talkoolaiset ovat ihan näitä samoja ihmisiä, jotka ohjaavat tunteja ja treenaavat salilla sekä lisäksi heidän vanhempiaan ja sukulaisiaan. Ilman talkoolaisia ei yhtään tapahtumaa pystyttäisi järjestämään”, seuran puheenjohtaja Elina Rauhamäki kertoo. Rauhamäki jatkaa olevansa erityisen onnellinen siitä, että Hengettäret jr-joukkue palasi takaisin kisamatolle. ”Minusta on ihana nähdä kun voimistelijat nauttivat ja eläytyvät koko olemuksellaan ja sitä näin koko Hengettäret jr-joukkueen suorituksessa”. Viime syksyn kilpailukaudesta kaikki joukkueet nousivat myös ylempään sarjaan, joka luonnollisesti aiheutti pientä hermoilua. Kaikki joukkueet onnistuivat kuitenkin hienosti ja voivat olla ylpeitä omasta kilpailusuorituksestaan. Tämä oli joukkuevoimistelijoiden kevään kilpailukauden ensimmäinen kilpailu ja kilpailukausi jatkuu toukokuun alkuun. Tämän jälkeen kilpailuohjelmat esitetään vielä seuran kevätnäytöksessä 19.5.2024.

Tanssi Cup 3

Seuran kaikki tanssijoukkueet suuntasivat lauantaina kohti Jyväskylässä järjestettyä Tanssi Cup 3-kilpailua ja tämän vuoksi tanssijat ahkeroivatkin seuran oman kilpailun järjestelyissä jo etukäteen perjantaina. Lavalla nähtiin seurasta niin sooloja, duoja kuin ryhmiäkin. "Päivä alkoi jo kuudelta, kun bussikyyti lähti linja-autoasemalta. Kilpailuissa oli tämän kauden ennätysmäärä osallistujia, jonka vuoksi kisapäivä oli pitkä. Kaikki seuran teokset onnistuivat kuitenkin tekemään hyvät ja varmat suoritukset", kertoo tanssin vastuuvalmentaja Kaika Pietarinen.

10-12 vuotiaiden ikäluokassa Duet Stardust sijoittui sarjassaan duot&triot kullalle, Aino Rahijärvi soolollaan pronssille ja joukkue Meteorit neljänneksi. Koko kilpailujen isoin sarja oli ryhmät 13-15 v, jopa kuudellatoista joukkueella. Sarjassa Galaxit sijoittuivat hienosti kuudensiksi. 16-19 vuotiaiden sarjassa Fereniat tekivät upean ja koskettavan suorituksen, mutta pisteet jäivät alhaisiksi ja joukkue sijoittui 11. sijalle. Samassa ikäluokassa Aada Palmén kisasi soololla ja sijoittui 4. kovatasoisessa sarjassa. 13-15 vuotiaiden Duo&trio sarjassa Anna-Sofia Forss ja Maimi Lifländer sijoittuivat iloisella ja energisellä ohjelmallaan 5. sijalle. Tanssijoiden kilpailukausi päättyy 25.5.2024 Mäntyharjulla järjestettävään Tanssin Cup 4- kilpailuun ja finaaliin.

Kiitokset

Seura kiittää talkoolaisia, joukkueita, valmentajia ja huoltajia kuluneesta viikonlopusta. Talkoolaisille ja kisakävijöille lähetettiin kisan jälkeen palautekysely ja kisapäivänä mukana olleilta joukkueilta onkin tullut jo jonkin verran palautteita; monet niistä hyviä huomioita ja kehityskohteita. Erityisesti toivottiin, että mustia kissailmapalloja voisi ostaa tapahtumasta.

Talkoolaisilta on myös tullut hyvää ja tärkeää palautetta, joka otetaan seurassa käsittelyyn pääsiäisen jälkeen. Tähän mennessä jätetyissä palautteissa nousee esiin, kuten aiempinakin vuosina kisojen järjestämisen hankala aikataulutus ja sen näkyminen talkoolaisille talkoovuorojen jaossa. Tämä valitettava seikka on seurassa tiedossa ja haasteena erityisesti joukkuevoimistelukisojen järjestämisen kanssa joka vuosi. Tuomarit kilpailuun vahvistuvat todella myöhään ja kilpailupäivän aikatauluja ei pystytä suunnittelemaan, ennenkuin tuomaristot ovat selvillä. Tapahtumatiimissä tämä on otettu nyt erityisesti keskustelun aiheeksi ja kehityskohteeksi.

Vaikka päivä olikin pitkä ja osa talkoolaisista kävi kisalavallakin esiintymässä ennen tai jälkeen omien talkootöiden, kaikki talkoolaiset, niin pienet kuin isotkin hoitivat hommansa hienosti. Tapahtuma voi tottumattoman silmään näyttää hetkittäin kaoottiselta. Jokaisella talkoolaisella on kuitenkin oma tärkeä roolinsa tapahtuman järjestämisessä. Kun ottaa huomioon järjestelyihin ennen tapahtumaa ja tapahtuman aikana liittyvien yksittäisten huolehdittavien asioiden sekä ennakoitavien että yllättävien liikkuvien palojen yhteismäärän, kannattaa jokaisen tyytyä toteamaan, että hienosti hoidettu, jälleen kerran.

Talkoolaisten kyselyyn voi vielä vastata tämän linkin kautta.

Voit lukea uutisen myös Mäntsälän Uutisten verkkosivuilta täältä. Mäntsälän Uutisten juttuun pääsi pieni kirjoitusvirhe, eli Lilojen joukkuekuvan on ottanut Anna Vihinen, ei Mia Stengård.