Vilkkaasta kisaviikonlopusta mitaleja ja onnistumisia

30.11.2021

Marraskuun viimeisenä viikonloppuna kilpailtiin niin joukkuevoimistelussa, tanssissa kuin tanssillisessa voimistelussa. Mäntsälän Voimistelijoiden saalis oli kaksi kultaa, yksi pronssi ja rutkasti onnistumisia ja tulosparannuksia. 

Pitkästä aikaa Mäntsälän monitoimitalo täyttyi tanssillisen voimistelun joukkueista, kun 46 joukkuetta kilpaili Cup 2 -kilpailussa. Tapahtumaa oltiin suunniteltu jo pitkin syksyä seuran Tapahtumatiimin toimesta. Tapahtuma onnistui hyvin, vaikka pitkän koronapandemian aiheuttaman kisajärjestämistauon takia rutiineja sai vähän hakea. 

- Kiitos kuuluu kaikille vapaaehtoisille, jotka olivat tekemässä tapahtumaa. Ilman vapaaehtoisia näitä ei voida järjestää. Tarvitsemme kymmeniä tekijöitä, jotka antavat omaa aikaansa tapahtuman toteuttamiseen, kiittelee kilpailunjohtaja Kaisa Koli.

Hengettäret jatkoi vahvaa kauden alkuaan voittamalla yli 40-vuotiaiden sarjan. 

- Kilpailujärjestelyt veivät parhaimman terän meidän suorituksestamme, mutta onneksi se riitti vielä niukkaan voittoon. Kultamitaleista pitää aina olla tyytyväinen. Nyt on syytä keskittyä ohjelman hiomiseen, että pääsemme omalle tasollemme, sanoo valmentaja Eerika Laalo-Häikiö.

Kotikisoissa Spiraalit kilpailivat uudella kokoonpanolla 8-11 -vuotiaiden sarjassa. Osalle joukkueesta tämä oli ensimmäinen kilpailu sekä esiintyminen yleisön edessä. 

- Kilpailusuoritus oli onnistunut ja ilmaisullinen. Tulokseksi saimme kategorian 4, johon voidaan olla tyytyväisiä. Seuraavan kerran kilpaillaan keväällä ja nyt valmistaudutaan seuran näytökseen, joka on joulukuussa, kertoo valmentaja Enni Toivonen.

Tanssijoukkueista Satelliittien tuloksena oli hieno pronssimitali Lumo-tapahtumassa Raisiossa tanssin kilpailusarjassa. 

- Oli kivaa päästä kisaamaan livenä puolentoista vuoden jälkeen. Olemme todella tyytyväisiä suoritukseen sekä sijoitukseen. Yleisön edessä esiintyminen tuo aina lisää energiaa ja tunnetta tanssiin, siksi toivommekin, että tulevassa valtakunnallisessa Lumo-finaalissa pääsemme myös kilpailemaan paikan päällä Palokassa, Satelliitit kertovat. 

Tuomaristo kehui erityisesti koreografian teemaa sekä tanssijoiden esiintymistä ja ilmaisua.

- Upeaa läsnäoloa nähtiin tänään lavalla! Parannettavaa jäi myös seuraaviin kisoihin, mutta toki tämähän oli vasta ensimmäinen kerta, kun koreografia tanssittiin live-yleisön edessä, valmentaja ja koreografi Nea Vallin toteaa.

Joukkuevoimistelijoiden parissa nähtiin elämän ensimmäisiä kilpailusuorituksia ja kategoria- ja tulosparannuksia. Belia-tiimin joukkueet Belisia ja Beliana koostuvat 5-7 -vuotiaista voimistelijoista. Nuorimmat ikäluokat esiintyvät Stara-tapahtumissa, joissa tuomaristo antaa kirjallista palautetta.

- Eilen starailtiin ensimmäistä kertaa tälle kaudelle Vantaa Cupissa. Osa tytöistä pääsi voimistelu-urallaan ihka ensimmäistä kertaa ja toiset jopa vuoden tauon jälkeen Stara-matolle. Perhosia oli vatsassa ihan jokaisella, mutta odotus päästä näyttämään Peppi Pitkätossu -teemainen ohjelma oli suuri. Hienosti sujunut ohjelma palkittiin tyttöjen mukaan erittäin hienoilla mitaleilla. Kaikkien mielestä oli mahtavaa päästä esiintymään ja seuraavaa Staraa joulukuun alussa odotetaan erittäin paljon. Meidän valmentajien mielestä kauden avaus oli oikein onnistunut ja tytöt nauttivat matolla, sanoo vastuuvalmentaja Julia Laaksonen.

Hengettäret Jr voimisteli kultaa pisteillä 17.000 Tapanila Cupissa. Suoritus oli yhtäaikainen ja ilmaisullinen, mutta yksilövirheet joukkue lähtee korjaamaan viimeiseen kilpailuunsa.

- Ensi viikolla kilpaillaan viimeistä kertaa joukkueena Jyväskylässä kilpamestaruuskisoissa ja lähdetään hakemaan rentoa, tunnepitoista suoritusta. Kausi on sujunut voitokkaasti, joten hyvillä fiiliksillä lähdetään viimeiseen kisaan, kommentoi valmentaja Mirka Lilja.

Minea-, Liliat- ja Lilat -joukkueet päättivät välinekilpailukautensa viikonlopun kilpailuihin Tapanilassa ja Vantaalla. Kaikki joukkueet nostivat tasoaan viimeisessä kilpailussa.

- Suoritus meni hyvin ja saavutimme pistetavoitteemme. Tuli paljon parempi kisafiilis, kun oli kannustajia ja jäi hyvä fiilis, kun onnistuneella suorituksella saatiin lopetettua kausi, kertovat Minea-voimistelijat Sara Jauranne ja Venla Kinnunen.

Liliat-joukkue lähti hakemaan Vantaa Cupissa parempaa kategoriaa ja onnistui tavoitteessaan. 

- Saimme tehtyä onnistuneen suorituksen ja se palkittiin kategorialla 7. Tulokseen olemme supertyytyväisiä ja koko joukkueelle jäi hyvä fiilis kisasta, kommentoi voimistelija Milja Mäkelä

Lilat-joukkue saavutti myös tavoitteensa eli nostaa suoritus kategoriaan 8.

- Viimeiset viikot teimme paljon tarkisteluja ja korjauksia, jotta saimme näytettyä onnistuneen suorituksen viimeisissä kisoissa. Nyt voimme olla iloisia kategorian noususta ja huippusuorituksesta, kommentoi vastuuvalmentaja Petra Repo.

Seuran syyskauden näytös voimistelun 125-juhlateemalla pidetään lauantaina 18.12. monitoimitalolla.

Beliana ja Belisia Stara-joukkueet pääsivät kauden ensimmäiseen kilpailuun Vantaalle.
Tanssijoukkue Satelliitit toi pronssimitalit kotiin Raision LUMO-kilpailusta.
Hengettäret jr sai taas kultaa vanneohjelmallaan.
Spiraalit kilpaili kotikisoissa Mäntsälässä Tanvo Cupissa. Kuva: Mirka Kuitunen
Lilat kilpaili naruohjelmallaan 8-10v-sarjassa Vantaalla.
Liliat kilpaili pallo-ohjelmallaan 10-12v-sarjassa Vantaalla.
Hengettäret voitti niukasti kultaa Tanvo Cup 2 -kotikilpailussa Mäntsälässä. Kuva: Mirka Kuitunen
Minealla on edessään sarjanousu 16-20v-sarjaan vannekauden päätteeksi.