Pronssia Tanvon mestaruuskilpailuista ja muita kisakuulumisia

26.4.2022

Tanssillisen voimistelun historian ensimmäiset Suomen Voimisteluliiton mestaruuskilpailut järjestettiin Jyväskylässä lauantaina 23.4. Mäntsälästä kilpailuihin osallistui kokenut Hengettäret-joukkue yli 40v-sarjassa. Kovatasoisessa kilpailussa sijoitus oli tällä kertaa kolmas. Voitto matkasi Vantaan Voimisteluseuraan ja hopeatilalle tuli Olarin Voimistelijat. Vilkkaana kisaviikonloppuna myös joukkuevoimistelujoukkueet Belisia, Beliana, Lilat ja Liliat matkasivat Forssaan.

- Hengettärien hyvä kilpailukausi jatkui, ja tällä kertaa sijoitus oli kolmas. Jyväskylässä kilpailupuitteet ovat erinomaiset, sillä tilaa lämmitellä on runsaasti ja kisa-alue on upeasti rakennettu. Suoritus oli meillä melko hyvä, mutta nappisuoritusta emme vieläkään ihan onnistuneet tekemään kisamatolla. Aiemmin koreografiapisteet ovat meillä olleet joukkueiden parhaimmistoa, mutta tällä kertaa tuomaripaneeli ei lämmennyt niin hyvin meidän ohjelmallemme. Jäljellä on enää viimeinen Cup-kilpailu Oulussa, ja sinne lähdemme nauttimaan, sillä olemme jo varmistaneet kokonaiscupin voiton. Ja itseasiassa lähdemme rakentamaan jo nyt tulevan kauden kilpailuohjelmaa, sillä marraskuun alussa on edessä taas kotikisat monitoimitalolla, kertoo valmentaja Eerika Laalo-Häikiö.

Forssa Cupissa sunnuntaina 24.4. Liliat-joukkue saavutti 12-14v-harrastesarjassa kategorian 7. ”Kuviot onnistuivat hyvin ja suoritus oli yhdenaikaisempi kuin edellisissä kilpailuissa. Voimistelijoita kategoria 7 jäi harmittamaan, mutta nyt jatkamme ahkeraa harjoittelua vielä kauden viimeistä kilpailua kohti”, sanoo valmentaja Enni Toivonen.

Lilat kilpailee 10-12v -sarjassa. Joukkue sai aikaiseksi hyvän suorituksen, mutta kategoria 9 oli voimistelijoille pienoinen pettymys. Kilpailukausi jatkuu kuitenkin vielä, joten salilla riittää vielä tekemistä ohjelman parissa.

Belisia-joukkue täytti tavoitteensa nostamalla kategoriatuloksen kahdeksaan. 

- Kategoriatavoite saavutettiin hymyjen ja isojen vartaloiden kera. Kokonaisuus oli ehjempi kuin edellisessä kilpailussa. Tästä on hyvä jatkaa Järvenpään kilpailua kohti, pienien muutoksien kera, sanoo valmentaja Julia Laaksonen

Beliana-joukkue osallistui Forssassa Stara-tapahtumaan. Joukkue näytti kisamatolla iloisen ohjelman hymyjen ja isojen hyppyjen vauhdittamana, kuten ennen kilpailua oli yhdessä sovittu. Molemmat Belia-tiimin joukkueet pääsivät kilpailemaan ensimmäistä kertaa täysillä kokoonpanoilla ilman sairastumisia.

Hengettäret voitti pronssia yli 40v-sarjassa historian ensimmäisistä tanssillisen voimistelun Suomen Voimisteluliiton mestaruuskilpailuista.
Beliana-joukkue nautti esiintymisestä Forssassa.
Belisia-joukkue kilpailee ensimmäistä kauttaan joukkuevoimistelun 8-10v-sarjassa.
Lilat jatkaa vielä kilpailukautta ahertaen harjoituksissa.
Liliat kilpailee 12-14v-harrastesarjassa.