Mustan Kissan Cup avasi joukkuevoimistelun kilpailukauden

4.4.2022

Joukkuevoimistelijat täyttivät Mäntsälän monitoimitalon lauantaina 2.4., kun Mustan Kissan Cup avasi joukkueiden kevään vapaaohjelmien kilpailukauden. Mäntsälän Voimistelijoilta oli mukana neljä joukkuetta; Belisia 8-10v, Lilat 10-12v, Liliat H12-14v ja Minea H16-20v sarjoissa. Kaikkiaan mukana oli noin 70 joukkuetta ja 650 voimistelijaa kuudessa kilpailusarjassa.

MKC-kilpailu oli järjestetty edellisen kerran paikan päällä maaliskuussa 2019. Kevään 2020 kilpailu peruttiin koronan takia viikkoa ennen ja keväällä 2021 kilpailu toteutettiin virtuaalikilpailuna. ”Kisakoneiston uudelleenvirittäminen on aina haastavaa. Mutta omien kilpailujen järjestäminen on tärkeää niin seuralle kuin seuratoimijoille, koska yhdessä tekeminen liimaa meitä paremmin yhteen. Kiitos kaikille vanhemmille ja seuran voimistelijoille ja tanssijoille talkootyöstä. Saimme paljon kiitosta hyvin järjestetyistä kilpailuista”, sanoo kilpailujenjohtaja Kaisa Koli.

Kisamatolla jännitystä

Belisia-joukkueella oli edessään nousu 8-10 -vuotiaiden sarjaan.

- Näytimme matolla hyvän suorituksen tässä vaiheessa kautta. Tytöt jännittivät aika paljon ja sen kautta mukaan mahtui myös hieman virheitä. Seuraavasta kilpailusta haemme rauhallista ja tarkempaa suoritusta toivottavasti kaikkien tyttöjen voimin, kertoo valmentaja Julia Laaksonen. Belisian muut valmentajat ovat Essi Mäntynen ja Emma Ylinampa.

Lilioilla oli myös edessä sarjanousu 12-14v harrastesarjaan. 

- Oli mahtava päästä pitkästä aikaa kilpailemaan ja talkoilemaan. Näytimme kotiyleisölle hyvän suorituksen ja sarjanousu 12-14v harrastesarjaan oli onnistunut. Kategoriaan 6 olemme tyytyväisiä ja voimme jatkaa hyvillä mielin seuraavaa kilpailua kohti, sanoo valmentaja Enni Toivonen. Lilioiden toisena valmentajana toimii Eveliina Tast.

Lilat-joukkue nousi 10-12 -vuotiaiden sarjaan.

- Sarjanousu oli onnistunut ja kotiyleisölle esiintyminen ihanaa. Oli parasta päästä kilpailemaan pitkän ajan jälkeen. Olemme tyytyväisiä saamaamme kategoriaan. Tästä on hyvä lähteä parantamaan, kertoo valmentaja Petra Repo. Lilioiden toisena valmentajana toimii Enni Toivonen.

Minea-joukkueen voimistelijat olivat mukana monessa tehtävässä kilpailuviikonloppuna. Joukkue oli aktiivisesti mukana rakentamassa kilpailualuetta ennen kilpailua sekä oman suorituksen jälkeen voimistelijat toimivat niin rajavalvonnassa kuin ajanotossakin. 

- Ihan mahtavaa, että saimme avata kilpailukauden kotikisoissa. Ensimmäinen kilpailu uudessa sarjassa jännitti melko reippaasti, mutta siitä huolimatta saimme aikaan ihan hyvän suorituksen. Tässä vaiheessa voimme olla tyytyväisiä pisteisiin. Ensi viikon kilpailuihin tavoitteena on saada kaikki pukujen koristelut valmiiksi sekä tehdä rennompi suoritus, sanoo vastuuvalmentaja Eveliina Tast. Minean toisena valmentajana toimii Petra Repo.

Kisamatolle pääsi esiintymään myös Stara-joukkue Beliana. Esiintyminen oli hyvä valmistautuminen kauden ensimmäiseen Staraan Hyvinkäällä ensi viikonloppuna. 

Kiitos kaikille kilpailijoille, talkoolaisille sekä seuran vastuuhenkilöille, jotka mahdollistivat MKC-kilpailun toteuttamisen. Olette huippuja!

Belisia pääsi ensimmäistä kertaa kilpailemaan 8-10v sarjassa.
Liliat kilpailee ensimmäistä kauttaan 12-14v harrastesarjassa.
Lilat teki sarjanousun 10-12v sarjaan.
Minea-joukkue oli mukana monessa kisaviikonlopun aikana.
Beliana esiintyi Stara-ohjelmallaan kotikisojen yleisön edessä.