Menestystä voimistelusta ja tanssista

11.4.2022

Kilpailukausi voimistelussa ja tanssissa jatkuu vilkkaana. Joukkuevoimistelijat kilpailivat Hyvinkäällä ja Kirkkonummella; tanssijat puolestaan Jyväskylässä. Liliat-joukkue toi mukanaan joukkuevoimistelusta hopeamitalit KirkU Cupin 12-14v-harrastesarjasta. Fereniat-tanssijoukkue jatkoi hyvää kilpailukauttaan 16-19v -tanssisarjassa sijoittumalla kolmanneksi Lumo-kilpailussa. Joukkuevoimistelussa myös Minea, Belisia, Beliana ja Lilat kilpailivat viikonloppuna. Tanssissa Galaxit ja Meteorit osallistuivat Jyväskylän kilpailuun.

Voimistelijat KirkU Cupissa ja Hyvinkää Cupissa

- Lilioiden KirkU Cupin suoritus oli onnistunut ja ohjelmaan tehdyt muutokset toimivat hyvin. Teknisiä vaikeusosia oli saatu ohjelmasta hyvä määrä suoritettua viime kisaan nähden. Mitalit antavat myös tytöille lisäintoa harjoitteluun kohti seuraavia kisoja, kertoo valmentaja Enni Toivonen

Minea-joukkue osallistui KirKU Cupiin 16-20v -harrastesarjassa. Joukkue oli tehnyt ohjelmaan muutoksia Mustan Kissan Cupista saadun tuomaripalautteen mukaan. Muutokset ja suurimman jännityksen hälveneminen palkittiin kauden ennätyspisteillä, jotka eivät vielä riittäneet mitalisijaan.

Hyvinkää Cupissa kilpailtiin kahden päivän aikana. Lauantaina Lilat-joukkue kilpaili kovatasoisessa 10-12v -sarjassa. Sairastapausten vuoksi joukkue kilpaili vajaalla kokoonpanolla. 

- Kuviomuutokset onnistuivat hyvin. Suoritus oli myös puhtaampi ja ilmaisullisempi kuin Mäntsälän kotikisoissa viime viikolla, kertoo Enni Toivonen. 

Sunnuntaina Hyvinkäällä oli vuorossa Stara-tapahtuma, jossa pienimmät voimistelijat valtasivat kisamaton. Stara-tapahtumassa ei anneta pisteitä, vaan jokainen joukkue saa kirjallisen palautteen ja mitalit. Beliana-joukkue pääsi avaamaan kilpailukautensa onnistuneesti.

- Tytöillä oli hymy herkässä. He tekivät harjoitustasoisen suorituksen ja kuuntelivat musiikkia mallikkaasti. Tästä on hyvä jatkaa jalkatekniikan ja isojen vartaloliikkeiden kehittämistä kohti Forssan Staraa, sanoo valmentaja Julia Laaksonen. 

Tanssillisen voimistelun Spiraalit-joukkue kilpaili Hyvinkäällä kauden viimeisessä kilpailussaan. 

- Iloisella joukkueella oli lämmitellessä nauru herkässä. Juuri ennen keskittymistilaan pääsyä hieman vakavoiduttiin ja muisteltiin sovittuja asioita, ojennuksia ja ilmettä. Ohjelma esitettiin jo kuitenkin tottuneesti rutiinilla, kertaa joukkueen huoltajana toiminut Elina Rauhamäki. Seuraavan kerran joukkue esiintyy seuran kevätnäytöksessä 14.5.2022.

Tanssijat Lumo-kilpailuissa Palokan Ilon vieraana

Tanssijoiden matka suuntautui Jyväskylän Lumo-kilpailuihin. Fereniat jatkoi vahvaa kilpailukauttaan sijoittumalla kolmanneksi 16-19v -tanssisarjassa. 

- Tänään suoritus riitti hienosti pronssiin. Olemme todella tyytyväisiä pisteisiin ja palautteisiin, kertoo valmentaja Nea Vallin

Galaxit kilpaili hieman vajaalla kokoonpanolla ja suoritus riitti viidenteen sijaan. Samoin Meteorit sijoittui viidenneksi 10-12v -tanssisarjassa. Tanssijoukkueet suuntaavat katseen kohti toukokuun Vision-tanssikisaa ja seuran kevätnäytöstä.

Liliat-joukkue voitti hopeaa KirkU Cupissa 12-14v-harrastesarjassa.
Lilat-joukkue kilpaili lauantaina Hyvinkäällä joukkuevoimistelun 10-12v-sarjassa.
Minea-joukkue onnistui nostamaan pisteitään KirkU Cupissa.
Beliana pääsi kauden ensimmäiseen Stara-tapahtumaan Hyvinkäälle.
Fereniat jatkoi mitaliputkeaan; nyt pronssimitalein.
Galaxit iloitsi Jyväskylän kisojen hyvästä suorituksesta.
Meteorit nautti tanssikilpailujen tunnelmasta.
Tanvo-joukkue Spiraalit osallistui Hyvinkään Stara-tapahtumaan.