Kultaa ja hopeaa kilpailuista!

30.3.2022

Viikonloppu oli vilkas voimistelun ja tanssin kilpamatoilla. Lauantaina 26.3. Mäntsälän Voimistelijoiden tanssijoukkueet kilpailivat LUMO-kilpailussa Vantaalla menestyksekkäästi, kun Fereniat toi hopeaa tanssin 16-19v -sarjassa. Kilpailuun osallistuivat myös Meteorit 10-12v, Galaxit 13-15v ja Satelliitit yli 20v.

Fereniat-joukkue koostuu yhdestätoista tanssijasta, joista osa on entisestä tanssillisen voimistelun joukkueesta ja osa entisistä tanssijoukkueista. Joukkue perustettiin syksyllä 2021, ja sitä valmentaa Nea Vallin. Kilpailuihin lähdettiin innokkain, mutta jännittynein mielin. Fereniat sijoittui upeasti hopeasijalle kovatasoisessa sarjassa koreografialla ”Uuden edessä”. 

- Silloin kun entinen joukkue hajosi, tuli epätoivoiseksi siitä, pääseekö enää kokemaan kisoja ja yhteishenkeä joukkueen kanssa. Mutta sitten tarjottiin tällainen uusi mahdollisuus ja hetkeäkään en ole katunut, sanoo Pauliina Könnilä.

Satelliitit kilpaili viimeisen kerran pitkään yhdessä olleen joukkueen voimin. 

- Tuomaristo kehui tanssijoiden eläytymistä ja ilmaisua, sekä joukkueen vuorovaikutusta ja yhdenaikaisuutta. Olen erittäin ylpeä joukkueen tekemästä matkasta tämän koreografian parissa, sanoo valmentaja Nea Vallin.

Galaxit sai nostettua pisteitä huimasti edellisistä kisoista ja sijoittui neljänneksi. Tämä oli ensimmäinen livekilpailu nykyisellä kokoonpanolla. 

- Kokonaisuus toimi hyvin, ja ryhmä kertoi koreografian tarinaa hienosti, kertoo valmentaja Kaika Pietarinen.

Seuran nuorin kilpaileva tanssijoukkue Meteorit pääsi ensimmäistä kertaa kilpailemaan yleisön eteen. Meteoreita valmentaa Jessica Therman yhdessä Hertta Hakkaraisen kanssa. Seuraavan kerran joukkueet kilpailevat Jyväskylässä järjestettävissä Lumo-kisoissa.

Sunnuntaina 27.3. Tanssillisen Voimistelun Cup 3 -kilpailu keräsi lajin osaajat Helsinkiin. Hengettäret kilpaili kovatasoisessa yli 40v sarjassa. 

- Nyt onnistuimme todella hyvin suorituksessa ja ahkera harjoittelu palkittiin selvällä voitolla. Olemme vähän muokanneet ohjelmaa, ja samalla tietysti rutiini ja kunto kasvavat. Näin saamme ohjelmaan myös rauhaa ja eläytyminen pääsee paremmin esille. Seuraavaksi suuntaamme virallisiin ensimmäisiin Tanvon mestaruuskilpailuihin Jyväskylään huhtikuussa, kertoo valmentaja Eerika Laalo-Häikiö.

Tanvo Cupissa kilpaili myös Spiraalit 8-11v sarjassa saavuttaen kategorian neljä. Joukkuetta valmentaa Enni Toivonen.

Fereniat toi heti ensimmäisistä Lumo-kilpailuistaan kotiin hopeiset mitalit.
Hengettäret jatkoi kilpailukautta koronatauon jälkeen voitokkaasti TanVo Cup 3:ssa.
Meteorit kilpaili ensimmäistä kertaa livenä Lumo-kilpailussa.
Galaxit kilpaili Lumossa 13-15 tanssin sarjassa.
Satelliitit kilpaili Lumossa yli 20v sarjassa.
Spiraalit kilpaili TanVo Cup 3:ssa Helsingissä.