Kahden kullan ja yhden pronssin kisaviikonloppu!

9.5.2022

Kevään kilpailukausi voimistelussa ja tanssissa alkaa kääntyä loppusuoralle. Tällä kertaa Mäntsälästä kilpailtiin niin joukkuevoimistelussa, tanssissa kuin tanssillisessa voimistelussa eri puolilla Suomea. Fereniat-tanssijoukkue jatkoi menestyksekästä kauttaan 16-19v sarjassa voittamalla kultaa Turun Lumo-kilpailusta. Hengettäret-joukkue matkasi Ouluun päättämään tanssillisen voimistelun Cup-kautta. Joukkue voittikin oman yli 40v-sarjansa ylivoimaisesti ja samalla koko kilpailukauden Cup-sarjan täysin pistein. Joukkuevoimistelussa Liliat-joukkue nappasi kauden toisen mitalinsa sijoittuen pronssille. Kisamatolla Helsingissä kilpaili myös Minea-joukkue 16-20v sarjassa, mutta harmillisesti taas vajaalla kokoonpanolla.  

Ferenioiden kisakausi jatkui Turussa onnistuneesti. 

- Päivä oli tunnelmallinen ja jännittävä, mutta lavalla jännitys muuttui energiaksi ja teimme ohjelman vielä isommin ja aidolla hymyllä. Tunnelma oli katossa ja nautimme aidosti lavalla tanssimisesta. Kaikki antoivat parhaansa mistä seurasi onnistunut suoritus. Joukkueemme kantava voima lavalla on tiivis yhteishenki, aito ilmentäminen ja luotto omaan ja muiden tekemiseen, kommentoivat joukkueen tanssijat. Joukkuetta valmentaa Nea Vallin

- Tuomaristo kehui erityisesti ilmaisua ja tanssijoiden yhteistyötä ja sulavuutta. Menemme ilolla kohti seuran kevätnäytöstä ja seuraavia kisoja, kertoo Nea Vallin.

Hengettäret lähti rennolla otteella kohti tanssillisen voimistelun Oulun kisoja, koska Cup-mestaruus oli jo varmistunut kolmen aiemman voiton perusteella.

- Halusimme lähteä kilpailuun näyttämään rennon ja voimakkaan suorituksen. Tavoitteena oli nostaa koreografiapisteet aiemmalle tasolle, jossa onnistuimme hyvin. Myös suoritus oli jo niin takuuvarmaa, ettei meidän enää sitä tarvinnut jännittää. Koronan takia tätä ohjelmaa on rakennettu syksystä 2020. Nyt on onneksi aika siirtyä tekemään uutta koreografiaa, josta olemme kaikki innoissamme, sanoo valmentaja Eerika Laalo-Häikiö.

Joukkuevoimistelun Lovent Cupissa Helsingin Tapulikaupungissa Liliat joutui kovan paikan eteen 12-14v harrastesarjassa, kun ohjelman kuviot piti muuttaa ennen kilpailua vajaan kokoonpanon takia. 

- Ilmassa oli pientä jännitystä kuviomuutosten seurauksena. Suoritukseen olimme kuitenkin tosi tyytyväisiä. Kategoria 3 yllätti ja pronssimitali päätti meidän kisakautemme onnistuneesti, iloitsivat joukkueen voimistelijat.

Fereniat voitti kultaa Turun Lumo-kilpailussa.
Hengettärillä oli onnistunut kisakausi, josta tuloksena oli Cup-voitto.
Liliat saavutti hienosti kauden parhaan kategorian sekä pronssimitalit Lovent Cupista.
Minea-joukkue joutui harmittavasti kilpailemaan vajaalla kokoonpanolla Lovent Cupissa.