Joukkuevoimistelussa vilinää kisamatoilla

9.11.2020

Isänpäiväviikonloppuna 7.-8.11. kilpailtiin joukkuevoimistelussa monissa eri kilpailuissa. Mäntsälän Voimistelijoiden kuusi joukkuetta oli mukana Espoossa ja Keravalla sekä neljä HJM-joukkuetta SM-kilpailuissa Helsingissä ja kolme joukkuetta Keravalla.

Pienimmät pääsivät ensimmäistä kertaa kisamatolle

Minivalmennus Vauhtiheittojen ensimmäinen Stara-tapahtuma oli Tapiolan Voimistelijoiden järjestämä JV Cup. Vauhtiheitot ovat 6-7 -vuotiaita ja he ovat aloittaneet voimistelun joukkueessa tänä vuonna.

-  Tyttöjen suoritus meni todella hyvin. Tytöt tykkäsivät esiintyä ja iso hymy näkyi koko ohjelman loppuun asti. Myös kuviot ja ohjelman liikkeet menivät paljon paremmin kuin harjoituksissa, vaikka kyllä tyttöjä jännitti paljon. Kaikilla oli oikein kiva päivä ja hymyssä suin hypättiin äitien ja isien syliin juhlimaan isänpäivää, kertoo vastuuvalmentaja Julia Laaksonen.

Vauhtiheittoja valmentajat myös Essi Mäntynen ja Emma Ylinampa

Nelissat-joukkue jatkoi "starailua" myös Espoon kilpailuissa. Tällä kertaa kilpailut järjestettiin ilman yleisöä, joten esiintyminen jännitti vähemmän ja suoritus oli vapautuneempi ja ilmaisullisempi.

- Kauden viimeinen Stara järjestetään Järvenpäässä, ja sinne hiotaan lisää jalkatekniikkaa. Kausi on sujunut hienosti, kommentoi joukkueen vastuuvalmentaja Mirka Lilja.

Hengettäret Jr -joukkue kilpaili Espoossa yli 16-vuotiaiden harrastesarjassa. Joukkue lähti kilpailuun parantamaan edellisen viikonlopun pisteitä ja tarkentamaan suoritusta, mutta tällä kertaa yksi isompi virhe sekä pienet epätarkkuudet tiputtivat joukkueen mitalisijoilta.

- Harmittaa, että kauden viimeinen livekisa meni penkin alle, mutta sellaista urheilu on. Ensi kerralla sitten enemmän itseluottamusta ja suoritusvarmuutta, kommentoi joukkueen voimistelija Petra Repo.

Myös Liliat-joukkue oli mukana Espoon kilpailuissa 10-12 vuotiaiden sarjassa.

- Saimme taas kategorian 5. Tytöt saivat ihan hyvän suorituksen, vaikka aamulla jouduimme vaihtamaan kuviot sairastumisen takia, kertoo vastuuvalmentaja Petra Repo.

Minea-joukkue jatkoi kisakauttaan Keravalla 14-16 -vuotiaiden harrastesarjassa. Kisapäivä aloitettiin nopealla kuvioiden vaihdolla voimistelijan tapaturman vuoksi, mutta muutoksista huolimatta joukkue onnistui ylittämään itsensä. Vaikka suoritukseen mahtui epätarkkuuksia, nosti joukkue pisteitään hienosti ja sijoittui neljänneksi jääden täpärästi pronssista.

- Koko ajan lähestytään mitalisijoja, ja varsinkin tekniset pisteet olivat tänään hyvällä tasolla. Toivottavasti päästäisiin vielä kisaamaan koko kokoonpanolla, kommentoivat joukkueen valmentajat Eveliina Tast ja Mirka Lilja.

Lilat teki erinomaisen nousun kategoriassaan 8-10 sarjassa Kerava Cupissa.

- Kauden paras kategoria 6. Nyt vielä viikko treeniä hyvällä meiningillä ja katseet kauden vikoihin kisoihin, sanoo vastuuvalmentaja Miisa Lilja.

HJM-joukkueet SM-kilpailuissa ja Kerava Cupissa

14-16 -vuotiaiden SM -sarjassa Team Freyat sai ohjelmastaan yhteispisteet 31.300 sijoittuen kahdeksanneksi.

- Viimeinen harjoitteluviikko ennen kilpailuja sujui vahvasti ja saimme hyvää palautetta myös tuomarikäynniltä. Kilpailuihin lähdettiin varmalla fiiliksellä, kertoo joukkue.

Team Freyat suoritti alkukilpailun sekä finaalin vahvalla ilmaisulla ja tunteella, mutta suorituksiin mahtui harmittavan isot virheet ja epätarkkuudet, jotka pudottivat pisteitä ja oletettua sijoitusta alaspäin. Näin ollen joukkue ei saavuttanut pääkisoihin asetettua tavoitetta, mutta valmennustiimi on kisatuloksesta huolimatta erittäin tyytyväinen joukkueen vahvaan kehittymiseen ja voimistelutaidon nousuun. Rock-teemainen koreografia ei ikävä kyllä tuonut esille joukkueen vahvuuksia, joten tulevan kauden koreografia tulee sisältämään enemmän voimistelullisempia elementtejä.

Samassa sarjassa ensimmäistä kauttaan kilpaileva Freyat junior sijoittui 10. sijalle yhteispistein 28.950.

- Suoritukset menivät tasaisen hyvin, vaikka virheitäkin mahtui joukkoon. Kilpailu oli todella kovatasoinen eikä pisteet yltäneet ihan tavoitteisiin, kertoo joukkue.

Suomen mestaruuden 14-16 SM-sarjassa voitti Ovo junior Team yhteispistein 37.850.

12-14 -vuotiaiden SM-sarjassa vapaaohjelmalla mukana oli Freyat Pre Junior, joka sijoittui sijalle 18. Finaalipaikka jäi lopulta vain 0,45 pisteen päähän. Ensimmäiset SM-kisat jännittivät tyttöjä jonkin verran, mutta he tekivät kauden parhaan suorituksensa ja saavuttivat uudet ennätyspisteensä 15.950 tärkeässä paikassa.

Samassa sarjassa kilpaili myös ensimmäistä kauttaan Freyat Stars, joka sai suorituksestaan pisteet 15.850 ja sijoittui sarjassaan sijalle 20.

Kerava Cupissa 10-12 -vuotiaiden sarjassa kilpaileva Freyat Shine on parantanut pisteitään kisa kisalta ja sai suorituksestaan upeasti kategorian 1, pisteet suorituksesta olivat 16.700 ja joukkue sijoittui neljänneksi. Samassa sarjassa kilpaileva Freyat Glow saavutti kauden ennätystuloksen kategoria 1 ja pisteet 16.550. Pisteet sisälsivät taiteellisen bonuksen. Suoritus oli hieno parannus viime kisasta.

Freyat Mini kilpailee 8-10 -vuotiaiden sarjassa. Joukkue voimisteli itselleen kategorian 2 ilman yleisöä käydyssä kilpailussa. Tiukka ja ryhdikäs suoritus toi tällä kertaa joukkueelle sijoituksen 4.

Minivalmennus Vauhtiheitot osallistui ensimmäiseen Stara-tapahtumaan Espoossa.
Liliat-joukkue onnistui hyvin vajaalla kokoonpanolla.