Hengettärille tanssillisen voimistelun mestaruushopeaa

24.4.2023

Lauantaina 22.4. Vantaan Energia Areenalla kilpailtiin tanssillisen voimistelun mestaruuskilpailut.

Hengettäret kilpailivat yli 40-vuotiaiden sarjassa saavuttaen upeasti mestaruushopeaa.

“Onnistuimme mestaruuskilpailuissa tekemään erinomaisen suorituksen, johon ollaan lopulta saatu varmuutta ja tunnelmaa. Kilpailu oli todella tiukka kaikkien mitalien osalta, joten olemme todella tyytyväisiä mestaruushopeaan”, kertoo joukkueen valmentaja ja koreografi Eerika Laalo-Häikiö. 

“Nyt siirrymme uuden ohjelman rakentamiseen ja kesällä osa meistä suuntaa Amsterdamiin World Gymnaestradaan”, jatkaa Laalo-Häikiö. 

Myös joukkuevoimistelijat kilpailivat viikonloppuna Turussa. Mukana olivat Belia 8-10v., Lilat 10-12v., Liliat 12-14v. sekä seuran nuorin valmennusjoukkue Lilianat, joka esiintyi Starassa. 

"Seuran kantavana ajatuksena on tällä kaudella ollut, että kaikki joukkuevoimistelun joukkueet menisivät yhteiskyydillä samaan kilpailuun. Haasteena on ollut löytää kilpailuja, joissa olisivat tarjolla kaikki toivotut sarjat ja jotka olisivat vielä sopivan etäisyyden päässä”, kertoo seuran puheenjohtaja Elina Rauhamäki. 

Lilat sijoittuivat kategoriaan 8 ja joukkue kertoi, ettei tällä kertaa jännittänyt. Kyseessä oli jo kevään kolmas kilpailu, joten kisarutiinia on ehtinyt kertyä. 

Lilioilla kisakokoonpano on muuttunut useasti sairastumisten vuoksi, mutta joukkue on ottanut uudet kuviot hienosti joka kilpailussa haltuun. 

Belia- joukkue oli tyytyväinen kategorianousuun, vaikka kisasuoritukseen mahtuikin jännitystä. “Kokonaisuus paranee kokoajan”, kertoo valmentaja Julia Laaksonen. 

Joukkuevoimistelijoilla on vielä viimeiset kilpailut sekä seuran kevätnäytös edessä. Kevätnäytöstä pääset ihailemaan 13.5. Mäntsälän monitoimitalolle.