Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 6-10v

Tanssitiimin vetäjäksi Nea Vallin

20.5.2020

Kuva: Suomen Voimisteluliitto / Milla Vahtila

Mäntsälän Voimistelijoiden tanssitiimin toimintaa päätettiin vahvistaa tulevalle kaudelle. Hallitus nimesi Nea Vallinin tanssitiimin vetäjäksi. Tiimiin kuuluvat kaikki tanssijoukkueiden ja Dance 4 Fun -ryhmien valmentajat ja ohjaajat.

Mäntsälän Voimistelijoiden ohjaajat ja valmentajat muodostavat halutessaan lajikohtaisia tiimejä, joissa suunnitellaan ja kehitetään toimintaa sekä koordinoidaan kisajoukkueiden käytännön asioita. Joukkuevoimistelussa on jo pidempään toiminut ”Kisut”, joskin tiimin toiminta on hakenut uusia muotoja viime vuoden aikana. Kisujen vetämisestä on vastannut tammikuusta alkaen Ninni Leino, ja Mirka Lilja on vastannut tulevan kauden joukkueiden ja valmennustiimien suunnittelusta. Tanssillisessa voimistelussa tiimiä ei ole ollut ohjaajamäärän ollessa hyvin pieni, vaan käytännön asiat hoidetaan ketterästi osana arjen toimintaa. 

- Meillä on tällä hetkellä kolme kisaavaa tanssijoukkuetta sekä kolme Dance 4 Fun -ryhmää. Jotta tanssissa voidaan kehittää toimintaa laadukkaammaksi, on tanssitiimin toiminnan uudelleen rakentaminen tärkeää. Tanssi on seurassa yhdenvertaista toimintaa muiden voimistelulajien kanssa. Tiimin kanssa tapaamme vuosittain 3-4 kertaa, sanoo Nea.

Ohjaajatiimien tehtävänä on pohtia muun muassa kisajoukkueiden käytännön järjestelyjä.

- Kaikissa lajeissa on lukuisia tapahtumia vuoden aikana. Leirejä, kilpailuja ja näytöksiä, joiden osalta pitää miettiä vaikkapa kyytejä, tuomareita, kisaviestintää, huoltajien toimintaa sekä talkoohommia. Ohjaajatiimien tärkeänä hommana on myös lajin jatkuvuuden takaaminen seurassa eli millaisia joukkueita on minäkin vuonna ja millaisin valmentajaresurssein toimintaa voidaan toteuttaa. On loistava juttu, että tanssissa saadaan taas uusi vaihde kehittämiseen päälle. Viime kaudella OKM:n seuratukihankkeen avulla saimmekin Dance 4 Fun -toiminnan hienosti käyntiin, kertoo toiminnanjohtaja Eerika Laalo-Häikiö.

Tanssitiimi aloittaa toimintansa välittömästi Nea Vallinin ottaessa kopin tulevan kauden suunnittelussa.

- Meillä on osaavat, koulutetut ja innokkaat ohjaajat ja valmentajat. Heidän kanssaan pääsee heti hyvään vauhtiin. Lisäksi suuntaamme katseemme jo vuoden 2022 Suomi Gymnaestradaan, jonne osallistumme suurella joukolla tanssin kenttäohjelmaan. Mukaan siis kannattaa tulla niin kisajoukkueisiin kuin Dance 4 Fun -ryhmiin, kutsuu Nea.