Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 6-10v

Harrastevoimistelun huipputapahtuma oven takana

8.6.2015

Heinäkuun toisella viikolla Helsingin valtaa 21 000 voimistelijaa yli 50 maasta. Neljän vuoden välein järjestettävä Gymnaestrada saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen 12.–18.7. Mäntsälän Voimistelijat osallistuu liikuntajuhlaan 106-henkisellä joukkueella. –Mukana on yli 10-vuotiaita lapsia, nuoria ja aikuisia tanssijoita ja voimistelijoita yhteensä yhdeksästä joukkueesta tai ryhmästä, seuran Gymnaestrada-vastaava Johanna Joensuu kertoo.

–Hienointa tapahtumassa on tunnelma. Se kokoaa yhteen niin kaikenikäiset harrastajat kuin maailman huiput, eikä tällä kertaa kilpailla vaan nautitaan esiintymisestä ja voimistelun koko kirjosta.

Edellinen voimistelun suurtapahtuma järjestettiin Sveitsissä vuonna 2011. Valmisteluja tämänkesäistä liikunnan ilotulitusta varten on tehty Mäntsälässäkin jo yli vuoden ajan.

–Itse odotan eniten avajaisia. Mäntsälän joukkue on erityisen ylpeä siitä, että avajaiset ja koko tapahtuman starttaa seuran oman ohjaajan Eerika Laalo-Häikiön rock-henkinen koreografia aikuisille. On varmasti unohtumaton kokemus rokata stadionin nurmella täyden katsomon edessä yhdessä satojen muiden kanssa!

 

Koko viikko yhtä juhlaa

Gymnaestrada todella näkyy katukuvassa, sillä tapahtumaa varten on varattu Messukeskus, Olympiastadion, Sonera Stadion ja Töölön Kisahalli. Esiintymislavoja on myös Linnanmäellä, Senaatintorilla ja Paavo Nurmen patsaan luona.

Osallistumme avajaisiin ja viikon aikana esitettäviin kenttäohjelmiin. Lisäksi seuralla on oma hallinäytös, ja kaksi joukkuetta esiintyy myös yleisölle ilmaisilla ohjelmalavoilla, Johanna listaa.

–Yleisölle on myös myynnissä lippuja avajaisiin, eri maiden gaalanäytöksiin ja päivälippuina kenttä- tai hallinäytöksiin.

Mäntsäläläisten esiintymisajat on koottu Mäntsälän Voimistelijoiden verkkosivuille www.mantsalanvoimistelijat.fi. Tapahtuman koko ohjelma löytyy osoitteesta www.gymnaestrada.fi.

 

 

Kuvat:

 

sinea.jpg: Sinea-joukkueen Carneval-ohjelma nähdään Linnanmäen yleisölle ilmaisella lavalla maanantaina 13.7. Kuva: Johanna Joensuu