Joukkuevoimistelu

Joukkuevoimistelu koostuu monipuolisista vartalon liikkeistä, tasapainoliikkeistä, hypyistä ja muista liikkeistä kuten käsi- ja jalkaliikkeistä sekä akrobatialiikkeistä. Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on liikkeiden ja musiikin muodostama taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus, jossa liikkeet suoritetaan jatkuvina, virtaavina sarjoina, joissa tulee esille liikesujuvuus ja esteettisyys. Laji vaatii voimistelijoilta kokonaisliikunnallisten lajitaitojen lisäksi fyysisiä ominaisuuksia, hyvää koordinaatiota ja rytmitajua. Joukkuevoimistelulle on myös tunnusomaista ilmaisullisuus ja suorituksen yhtenäisyys ja yhtaikaisuus.

Joukkuevoimistelua voi harrastaa niin harraste-, kilpa- kuin mestaruussarjan joukkueessakin. 

Mäntsälässä joukkuevoimistelun harrastamisen joukkueessa voi aloittaa viisivuotiaana Minivalmennus Kärrynpyörät -joukkueessa. Harjoituksia on viikossa kahdesta neljään.

Lisätietoa voimistelumahdollisuuksista ja opastusta sopivan ryhmän valintaan antaa valmentaja Enni Toivonen, enni.toivonen00@hotmail.com, puh. 040 357 3905. Mikäli olet uusi harrastaja, ole yhteydessä Enniin ennen ilmoittautumista.

Lisätietoa joukkuevoimistelusta löydät Voimisteluliiton sivuilta.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.