Voimistelun 125v-juhlavuosi

5.1.2021

Suomalaiset voimisteluseurat järjestäytyivät 125 vuotta sitten ja perustivat liiton. Tänä päivänä monipuolisen lajin parissa viihtyy 130 000 liikkujaa. Sadoista voimisteluseuroista ympäri maan löytyy kaiken ikäisille oma tapa liikkua. Voimistelu on aina tarjonnut erilaisia polkuja liikunnallisesta elämäntavasta huippu-urheiluun. Voimistelu yhdistää, siinä suosion salaisuus. Liike ei ole iästä, kielestä tai kulttuurista kiinni – jokaiselle löytyy sopiva tapa pitää yllä kuntoa, vetreyttä ja liikkuvuutta. Ja pitää hauskaa!

Suomen liikuttavinta juhlavuotta vietetään koko vuoden 2021 ajan! 

Suomalaisen voimistelun liittotaival käynnistyi 125 vuotta sitten, tarkalleen 26.2., jolloin muistetaan perustajiamme. Juhlaviikonvaihde 20.-21.11. kokoaa Helsinkiin juhlavuoden näytöksen, voimistelun avoimien kokeilupisteiden ja muun voimistelutoiminnan muodossa voimistelun ystäviä ympäri Suomen. Myös Mäntsälän Voimistelijat on mukana juhlaviikonlopussa.

Paikallisesti juhlitaan - myös Mäntsälässä

Vallitsevassa maailmantilanteessa Suomen Voimisteluliitto kutsuu seurat ja voimistelijat juhlimaan ensisijaisesti pienemmissä joukoissa ja paikallisesti oman joukkueen tai seuran kesken voimistelun juhlavuotta. 125-juhlavuoden juhlinta huipentuu Tampereella 9.–12.6.2022 Gymnaestradaan, joka on liikkeen ja voimistelun supertapahtuma täynnä iloa, ihmisiä ja hyvää fiilistä. 

Mäntsälän Voimistelijat myös suunnittelee omia juhlavuoden tapahtumiaan ja miten ne linkitetään juhlavuoteen. Jokainen pääsee siis osalliseksi myös Mäntsälässä.

Millainen on sinun onnittelutemppusi?

Voimisteluliitto haastaa harrastajat, kilpailijat, taustajoukot sekä kaikki voimistelusta kiinnostuneet onnittelemaan 125–vuotiasta suomalaista voimistelua. 

"Näytä meille omat muuvisi, tanssikoreografia tai mieleenpainuvin muisto jumppatunnilta. Kuvaa oma voimistelutervehdys ja jaa se someen #onnittelutemppu. Laitetaan yhdessä some täyteen liikettä!"

Puetaan sosiaalinen media ja muut markkinointikanavat 125-juhlavuoden ilmeeseen ja annetaan voimistelun loistaa! Juhlavuoden aihetunnisteena toimii #voimistelu125 


Tutustu Suomen Voimisteluliiton historiaan.