Voimisteluliitto tarjoaa etätunteja

25.1.2021

Suomen Voimisteluliitto tarjoaa jäsenseurojensa käyttöön SolidSport-kanavalla erilaisia tunteja. Voimisteluliiton etätreenit sisältävät laadukkaita ja monipuolisia tuntisisältöjä erityisesti aikuisille ja ikäihmisille, sillä heidän harrastetoimintaan kohdistuu tiukimmat koronarajoitukset. Tavoitteena on säilyttää seurojen toimintamahdollisuudet koronaviruksen aikana ja sen jälkeen. Voimisteluliiton etätreenit ovat kaikkien voimisteluseurojen ja niiden jäsenten käytössä veloituksetta kevään ajan, jotta alueellinen yhdenvertaisuus toteutuu.

Voimisteluliiton ensimmäiset etätreenit ovat nyt katsottavissa tämän linkin kautta. Sisältö kasvaa kevään ajan Suomen Voimisteluliiton SolidSport-kanavalla aina maanantaisin kolmella erilaisella Voimisteluliiton etätreenillä. Kategoriat ovat tehotreeni, kehonhuolto, tanssitreeni, Ikiliike ja perheliikunta. Kategorioiden sisällä tuntisisällöt vaihtelevat, tulossa on mm. kehonpainoharjoittelua, joogaa, showtanssia, tanssillista voimistelua sekä paljon muuta! Hiihtolomaviikkoina tarjotaan myös muutama monipuolinen Voimistelukoulun etätreeni.

Sisällöt on toteutettu yhteistyössä voimisteluseurojen kanssa. 

Tavoitteena on pitää harrastajat liikkeessä

Työssäkäyvien aikuisten liikkuminen on vähentynyt huomattavasti koronan takia (UKK instituutin ja Valtion liikuntaneuvoston tutkimus). Voimisteluseuroissa suunta on ollut sama, eli aikuisliikkujien määrä on syksyllä 2020 vähentynyt 15-20% ja ikääntyvissä tätäkin enemmän. Uhkana on, etteivät aikuiset rohkene lähteä vieläkään fyysisille tunneille, jolloin liikkumattomuus lisääntyy ja jäsenmäärien lasku jatkuu.

Etätreenien avulla liikkujat pääsevät matalalla kynnyksellä tutustumaan mahdollisesti itselleen kokonaan uusiin liikuntamuotoihin. Näin kynnys jatkaa tai aloittaa omassa seurassa esimerkiksi itselleen uudenlaisella ryhmäliikuntatunnilla koronarajoitusten jälkeen voi madaltua. Etätreenit mahdollistavat myös kokeilemaan tuntia, jota omassa seurassa ei vielä tarjota.