Tiedote HJM-seurayhteistyön loppumisesta Mäntsälässä

29.1.2021

Mäntsälän Voimistelijoiden hallitus on päättänyt irtisanoa HJM-yhteistyösopimuksen. Yhteistyö loppuu kesäkuun 2021 lopussa nykyisen sopimuksen osalta. Hallitus on pitkään itse sekä yhteistyössä valmentajien kanssa arvioinut ja pohtinut tapoja kehittää HJM-yhteistyötä paremmin Mäntsälän Voimistelijoiden toimintaa palvelevaksi nykytilanteessa.

Yhteistyö käynnistettiin vuonna 2012, jonka jälkeen niin joukkuevoimistelu lajina kuin HJM-toiminnan fokus ovat muuttuneet merkittävästi. Vuosien aikana myös Mäntsälän Voimistelijoiden toiminta on muuttunut – ja joukkuevoimistelijoiden määrä on laskenut huomattavasti. Nyt on aika suunnata katseet seuran joukkuevoimistelutoiminnan kehittämiseen ja tulevaisuuden kasvuun.

-  Mäntsälän Voimistelijoiden hallitus on arvioinut HJM-yhteistyön toimivuutta jo yli vuoden ajan ja aikaa pohdintoihin on käytetty runsaasti. Järjestimme yhteisen työstön HJM-kehittämistarpeista joukkuevoimistelussa toimivien vastuuvalmentajien kanssa marraskuussa 2020. Työstön perusteella nostimme esille HJM-yhteistyön kannalta MäV:lle tärkeitä kehitettäviä toimenpiteitä. Näistä kehittämistarpeista käytiin neuvotteluja muiden yhteistyöseurojen kanssa. Neuvottelujen ja muiden keskustelujen jälkeen seuran hallitus järjesti äänestyksen ja lopputuloksena oli irtisanoutuminen yhteistyöstä, kertoo puheenjohtaja Elina Rauhamäki päätöksen taustaprosessista.

Tulevaisuudessa tavoitteena on kuitenkin kehittää Mäntsälän joukkuevoimistelutoimintaa siten, että harrastajamäärät saadaan jälleen kasvuun. Lahjakkaita voimistelijoita voidaan edelleen ohjata Freyat-joukkueisiin tai muihin alueellisiin joukkueisiin tai lähiseuroihin. Valmentajien osaamisen ja valmennuksen tukemiseen pohditaan yhdessä valmentajien kanssa uusia keinoja.

-  Päätökseen HJM-yhteistyön lopettamisesta vaikutti moni asia. Seuran joukkuevoimistelijoiden määrä on laskenut merkittävästi viime vuosien aikana, ja korona on aiheuttanut vielä lisää haasteita joukkueiden toimintaan. Meidän tulee Mäntsälässä vahvistaa omaa toimintaamme, jotta jatkossa Mäntsälässä on oma joukkueensa eri ikäryhmille. Myös joukkuevoimistelu lajina on muuttunut paljon, ja erikoistuminen tulee tehdä entistä aiemmin. Eri urheilulajien kilpailu paikallisesti on lisääntynyt ja samalla lasten kokonaismäärä vähenee. Meidän tulee arvioida tarkasti mitä lajeja kilpailumuodossa on realistista tarjota ja millä tasolla, jatkaa Elina.

Seuran oman joukkuevoimistelutoiminnan kehittämistyötä on tehty koko ajan HJM-yhteistyön rinnalla. Työ jatkuu kevään aikana, jolloin Mäntsälässä kootaan valmentajat yhteiseen suunnittelutyöhön.

- Suurta käytännön merkitystä päätöksellä ei ole seuran omien joukkueiden toimintaan tässä vaiheessa. HJM-joukkueissa on tällä kaudella ollut mukana 13 voimistelijaa Mäntsälästä. Kevään 2021 toiminta toteutetaan normaaliin tapaan yhteistyössä. Järjestämme tarvittaessa myös vanhempien infon aiheesta. Haluankin kiittää kaikki HJM-toimijoita ja -valmentajia sekä Järvenpään Voimistelijoita ja Hyvinkään Voimistelu ja Liikuntaa hyvästä yhteistyöstä näiden vuosien aikana. Ja luonnollisesti toivomme, että alueellinen yhteistyö voimisteluseurojen kesken jatkuu muuten normaalisti, sanoo Elina.

Lisätietoja: puheenjohtaja Elina Rauhamäki, mav.puheenjohtaja@gmail.com tai 040 556 7625.