Pronssimitalit kauden avauskisassa

3.11.2021

Joukkuevoimistelun syksyn välinekilpailukausi avattiin lauantaina 30.10. Helsingin kisahallissa Elise Cup:ssa. Mäntsälän Voimistelijoista koronaviruspandemian aiheuttaman pitkän kilpailutauon jälkeen kisamatolle astuivat ensimmäisenä Lilat-, Liliat- ja Minea-joukkueet. Minea saavutti heti syksyn ensimmäisessä kilpailussa pronssimitalit.

Lilat-joukkue kilpailee 8-10 -vuotiaiden sarjassa. Joukkue on uudistunut edellisestä kaudesta joukkueyhdistymisten takia. Joukkuevoimistelussa lasten sarjoissa tulokset annetaan kategorioissa, ja Lilat saavutti vauhdikkaalla naruohjelmalla kategorian 9.

- Ilmassa oli jännitystä, mutta tunnelma päivästä oli hyvä. Oli hienoa päästä esittämään vauhdikas naruohjelmamme aidon yleisön eteen. Nyt jatkamme treenaamista kohti ensi viikon kisoja, kertoo vastuuvalmentaja Petra Repo.

Liliat-joukkue on myös aloittanut uuden kauden uudella kokoonpanolla. Joukkue kilpailee syksyn 10-12 -vuotiaiden sarjassa, ja kevätkaudelle se siirtyy 12-14v-harrastesarjaan.

- Vihdoin alkoi normaalimpi kilpailukausi, on tätä odotettu! Tyttöjen suorituksessa näkyi luonnollisesti pientä jännitystä, joka söi suorituksen puhtautta. Tulokseksi saatiin kategoria 8, jota halutaan lähteä parantamaan seuraaviin kisoihin pienillä ohjelman muutoksilla ja tarkistuksilla, sanoo vastuuvalmentaja Enni Toivonen.

Minea-joukkue nappasi omassa 14-16v -harrastesarjassa pronssimitalit, vaikkei ollutkaan tyytyväinen saamiinsa pisteisiin. 

- Jännitys vei tällä kertaa voiton ja matolla nähtiin melko vaisu joukkue. Tästä sisuuntuneena jatkamme harjoittelua. Edessä on vielä kolme kilpailua vanneohjelmalla, joten seuraavat viikot treenaamme ahkerasti, kertoo valmentaja Oona Sarkkinen.

Marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna kilpailumatkat suuntautuvat Hyvinkäälle ja Jyväskylään. Joukkuevoimistelijoiden lisäksi kilpailukauden avaa tanssillisen voimistelun joukkue Hengettäret.

Minea saavutti pronssimitalit kauden avauskilpailussa.
Lilat kilpailivat 8-10v sarjassa naruohjelmalla.
Liliat-joukkue taituroi syksyn kilpailuissa pallon kanssa.