Menestystä Mäntsälään

10.11.2021

Voimistelukilpailuissa viikonloppuna edustettiin jälleen Mäntsälää upeasti. Mäntsälän Voimistelijoiden Hengettäret palasi pitkän kilpailutauon jälkeen tanssillisen voimistelun kilpailuihin voittamalla ylivoimaisesti oman sarjansa Jyväskylässä. Joukkuevoimistelussa välinekilpailukauden avasi myös Hengettäret Junior, joka voitti Hyvinkäällä yli 18v-harrastesarjan. Myös Liliat-, Lilat- ja Minea-joukkueet olivat toistamiseen kilpailumatolla.

Hengettäret kilpaili edellisen kerran helmikuussa 2020 ennen koronapandemian leviämistä. 

- Olemme odottaneet todella pitkään paluuta kilpalavoille. Nautimme nyt aivan valtavasti harjoittelusta ja kilpailemisesta. Koreografiamme on onnistunut; meidän tyylimme on urheilullista ja vauhdikasta, ja se erottaa meidät muista sarjan joukkueista. Haluamme aina haastaa uudella ohjelmalla itseämme eli harjoiteltavaa kyllä riittää. Seuraavat kisat ovatkin kotikisat Mäntsälässä. Tervetuloa kannustamaan meitä ja muita joukkueita, toivottaa valmentaja Eerika Laalo-Häikiö, joka itsekin voimistelee joukkueessa.

Joukkuevoimistelussa Hengettäret Junior avasi kilpailukauden Hyvinkään SyysCupissa.

- Kyllä yleisön eteen pääseminen pitkästä aikaa jännitti kokeneita konkareitakin sen verran, että vanteet lentelivät ja puntti tutisi. Tunnelma oli kuitenkin mieletön ja kultaahan sieltä tuli, summaa joukkueen valmentaja Mirka Lilja

Pisteitä joukkueelle ropisi 15.45.

- Nyt turhat virheet pois ja tehdään parit muutokset seuraavaan kisaan, kommentoi voimistelija Nea Eriksson.

Liliat ja Lilat kilpailivat lauantaina Hyvinkäällä. Lilioilla 10-12v -sarjassa suoritus oli viikon takaiseen verrattuna siistimpi ja ilmaisullisempi. Tytöt toivoivat kovasti kategorianousua pallo-ohjelmallaan, jota ei vielä näissä kisoissa saavutettu. Joukkue saavutti kategorian 8. Lilat saavuttivat 8-10 -vuotiaiden sarjassa kategorian 9 naruohjelmallaan.

Minea-joukkue kilpaili sunnuntaina Illusion Cupissa Jyväskylässä. Suoritus oli vapautuneempi kuin ensimmäisissä kilpailuissa, mutta sisälsi harmillisesti pieniä yksilövirheitä. Tavoitteena oli nostaa teknisen osion pisteitä. 

- Teimme viikon aikana ohjelmaan paljon muutoksia. Muutokset näkyivät nousuna vain taiteellisissa pisteissä. Kokonaispisteiden nousuun olimme kuitenkin tyytyväisiä ja työ jatkuu treenisalilla, kertoo vastuuvalmentaja Eveliina Tast.

Voimistelun kilpailukausi jatkuu tiiviinä. Joukkuevoimistelijat suuntaavat ensi viikonloppuna Riihimäelle ja Espooseen. Tanssillisen voimistelun Cup 2 -kilpailu on Mäntsälän monitoimitalolla lauantaina 27.11.

Hengettäret JR nappasi kultaa vanneohjelmallaan yli 18v-harrastesarjassa Hyvinkäällä.
Hengettäret kilpaili Jyväskylässä Tanssillisen voimistelun Cup 1:ssä ja voitti yli 40v-sarjan.
Lilat kilpaili SyysCupissa 8-10v-sarjassa naruohjelmalla.
Liliat saavutti Hyvinkäällä pallo-ohjelmalla kategorian 8.
Minea-joukkueen kisamatkalla Jyväskylässä riitti jännittäviä käänteitä.