Kiitosta korona-ajan tarjonnasta

1.2.2022

Syyskauden 2021 lopussa lähetettiin seuran ryhmäliikkujille palautekysely, jonka avulla seuran toimintaa kehitetään. Kysely lähetettiin Hoika-jäsenrekisteriohjelman kautta kaikille treenikortin haltijoille sekä Ikiliike- ja joogaryhmissä kävijöille. Kyselyyn vastasi yhteensä 23 henkilöä.

- Kiitos kaikille vastanneille. Vastauksista saamme aina hyviä ideoita uuden kehittämiseen sekä reaaliaikaista tietoa nykyisestä toiminnastamme. Toivoisimme tietysti, että useampi vastaisi näihin palautekyselyihin, jotta saisimme laajemmin tietoa. Kaikki kyselyyn vastanneet kokivat, että Mäntsälän Voimistelijat on toiminut vastuullisesti korona-ajan järjestelyissä. Se on tärkeää tietää, sanoo toiminnanjohtaja Eerika Laalo-Häikiö.

Palautekyselyyn vastanneista 57 prosentilla oli käytössään Rajaton-treenikortti. Neljännes kävi ainoastaan Ikiliike- tai jooga-ryhmässä. Muita vaihtoehtoja jumppaamiseen ovat 10- ja 30x-Treenikortit. Kolmannes (35%) vastaajista oli mukana seurassa ensimmäistä vuotta, ja vastaavasti melkein puolet (48%) olivat jo konkareita yli neljän vuoden kokemuksella. Suurin osa (39%) käy jumppaamassa kerran viikossa, neljännes (26%) kolmella viikkotunnilla ja 13 prosenttia käy viikoittain neljällä tai useammalla tunnilla.

Palautetta toiminnasta kysyttiin avoimella kysymyksellä. Seuran ohjaajat saivat paljon kiitosta osaamisestaan sekä innostavasta ilmapiiristä. Tuntitarjontaa kehuttiin monipuoliseksi, vaikka korona onkin vienyt seuralta harrastajia. Tuplatunteja maanantaisin ja keskiviikkoisin kiiteltiin, samoin kuin uusia lyhytkursseja, vaikka niihin osallistuminen koettiinkin hieman hankalana erillisen sitoutumisen takia. Kehitysideoina nostettiin erityisesti tuntitarjonnan laajentamista: torstaiksi toivottiin muutakin toimintaa kuin joogaa sekä viikonlopulle kaivataan mahdollisuutta jumppaamiseen. Osa toivoo lisää tanssitunteja, osa taas ei missään nimessä tanssia. Samoin osa tykkää ohjaajien käyttämästä musiikista ja osa taas toivoo jotain muuta – palautekyselystä näkee hyvin ryhmäliikunnan koko kirjon.

Vastanneista 83 prosenttia suosittelee seuran tunteja muillekin. Ja loput suosittelevat niitä tunteja, joilla itse käyvät. Palautekyselystä nousseiden kehitysideoiden työstöä jatketaan seuran hallituksessa.

- Tuntitarjonnan osalta meidän on pohdittava mikä on meidän jäsenmäärään nähden oikea määrä. Jos tunteja tulee lisää tai jos lyhytkurssit ovat osana Treenikortteja, pitää vuosittaista hintaa nostaa. Osa tykkää tanssitunneista ja osa taas haluaa ihan toisenlaista uutta sisältöä, niin viikolle kuin viikonloppuisinkin. Ulkotreenejäkin oli toivelistassa, kuten oli kuntotanssia, pilatesta ja kahvakuulaakin. Meidän suurin toiveemme olisi, että saisimme koronan takia karanneet jumppaajat takaisin seuraan. Lisäksi uusien ohjaajien saaminen olisi tärkeää, mutta Mäntsälässä taitaa kaikilla olla huutava pula ohjaajista. Vain isommalla harrastajamäärällä ja useammalla ohjaajalla meidän on mahdollista lisätä viikkotarjonnan määrää, jatkaa Eerika.

Palautekyselyssä pyydettiin ideoita jumppaajien määrän kasvattamiseen koronan jälkeen. Ideoina nostettiin mm. päivätarjonnan lisääminen, seurayhteistyö, markkinoinnin ja viestinnän lisääminen, tapahtumien järjestäminen sekä ulkotuntien pitäminen.

Koronan aiheuttaman liikuntatilojen sulun päätyttyä aikuisetkin pääsevät jumppaamaan helmikuun alusta alkaen.

- Toivotan uudet ja vanhat liikkujat takaisin saleihin. Treenikortin voi hankkia helposti verkosta – ja tunneille voi aina tulla testaamaan ensin. Meille käyvät myös työnantajien tarjoamat liikuntaedut ja niitä käytetäänkin nykyään runsaasti. Tervetuloa liikkumaan! toivottaa Eerika.

Kuva: Milla Vahtila / Suomen Voimisteluliitto