Joukkuevoimistelussa vilkas kisaviikonloppu

27.10.2020

Viikonloppuna 24.-25.10. kilpailtiin ahkerasti joukkuevoimistelussa eri paikkakunnilla. Mäntsälän Voimistelijoista kilpailukautensa käynnisti Lilat ja Liliat Vantaan Energia Areenalla, ja molemmilla joukkueilla oli edessään nousu uuteen sarjaan. Nelissat osallistui Stara-tapahtumaan Töölön kisahallissa. Lisäksi HJM-seurayhteistyön kaikki kymmenen joukkuetta olivat kilpamatolla. Kotiintuomisina oli kaksi mitalia, kun kilpasarjoissa Freyat Aspire ja Freyat kilpa nappasivat pronssia. Koronavierusepidemian takia syyskauden kilpailuissa esitetään vapaaohjelmat, koska kevään kilpailukausi jouduttiin peruuttamaan. Yleensä syksyn kilpailuissa kilpaillaan välineohjelmilla.

Joukkuevoimistelussa nuorimmat ikäluokat aloittavat kilpailu-uransa esiintymällä Stara-tapahtumissa. Staroissa joukkueille annetaan kirjallista palautetta ja jokainen saa mitalin. Staroissa voi olla mukana kaikki alle 12-vuotiaat lapset. Staran rinnalla ensimmäiset kilpailusarjat alkavat 8-10 -ikäluokasta. Mäntsälän Voimistelijoista Nelissat-joukkue esiintyi Starassa pitkän kilpailutauon jälkeen. Suoritus sujui yhdenaikaisesti ja ahkera harjoittelu uusien vaikeusosien kanssa on tuottanut tulosta.

- Vielä näkyi jännitys, jonka takia loppuohjelmasta hätiköitiin ja edistettiin tahdeissa, mutta muuten oli erittäin hyvä ja ilmeikäs suoritus. Tyttöjen agentti-teemainen ohjelma nähdään seuraavan kerran Espoossa isänpäivänä 8.11. Tytöt odottavat innolla jo seuraavaa Staraa, koska haluavat niin kovasti taas esiintymään, kommentoi vastuuvalmentaja Mirka Lilja.

Lilat-joukkue oli ensimmäistä kertaa Staran jälkeen 8-10v -kilpasarjassa, jossa joukkueille annetaan pisteet tuomariston toimesta. Pisteitä ei kuitenkaan julkaista, vaan joukkueet saavat sijoituksen kategorian mukaan. Lisäksi joukkueet saavat kirjallista palautetta ja vielä oman mitalin, jota kannetaan ylväästi aina kotiin asti. Lilat saavuttivat suorituksellaan kategorian 8.

- Lilojen ensimmäiset kisat ikinä 8-10 sarjassa! Havaittavissa oli pientä tutinaa ja jännitystä, mutta tunnelma oli hyvä. Tästä on hyvä lähteä parantamaan ensi viikon kisoihin, sanoo vastuuvalmentaja Miisa Lilja.

Liliat-joukkue pääsi pitkän kilpailutauon jälkeen kilpailemaan ja edessä oli nousu 10-12 -vuotiaiden sarjaan. Tuloksena oli kategoria 5.

- Tauon jälkeen oli aiempaa enemmän pientä jännitystä, mutta olipa kiva päästä pitkästä aikaa kisamatolle. Joukkueen fiilis on hyvä, ja nyt kilpailemmekin seuraavat kolme viikonloppua peräjälkeen, kertoo vastuuvalmentaja Petra Repo.

Kaikki HJM-yhteistyöjoukkueet kisamatolla

HJM-seurajoukkueita on kaudella 2020-2021 yhteensä kymmenen. Joukkueet olivat kisaamassa Vantaalla, Turussa ja Helsingissä. Nuorimmat Freyat-edustusjoukkueet kilpailevat 8-10 ja 10-12v -sarjoissa. Sen jälkeen edustusjoukkueet jakautuvat kilpa- ja SM-sarjan joukkueisiin. Freyat Kilpa sarjassa 16-20v nappasi hienosti pronssia Vantaa Cupissa pistein 16.817. 14-16 -vuotiaiden kilpasarjassa Freyat Kilpa jr sijoittui kuudenneksi pisteillä 15.833.

- Tehdyt muutokset ohjelmaan olivat vieneet joukkuetta hyvin eteenpäin. Ilmaisuun panostetaan jatkossa, kommentoi Freayt kilpa -joukkueen valmentaja Nea Leinonen.

SM-sarjan joukkueet kilpailivat Cailap Cupissa Turussa. 14-16 -vuotiaiden SM-sarjassa Team Freyat sai ohjelmastaan pisteet 16.283 sijoittuen neljänneksi. Samassa sarjassa Freyat Junior sijoittui kahdeksanneksi pistein 14.817.

- Team Freyat tsemppasi hyvin kisaan, vaikka kokoonpano ja kuviot muutettiin viime tipassa. Suorituksessa näkyi vielä eriaikaisuutta ja pieniä virheitä. Loppukausi keskitytään suorituksen vahvistamiseen, jotta koreografian kokonaisuus saadaan vielä toimimaan, kertoo valmentaja Marianne Korjus.

Lisäksi sunnuntaina Freyat Junior kilpaili kansainvälisessä ystävyyskilpailussa livestriimin välityksellä. Tyttöjen suoritus meni hienosti, ja he saavuttivat kilpailussa pisteet 16.100.

12-14 -vuotiaiden SM-sarjassa vapaaohjelmalla mukana oli Freyat prejuniorit, jotka sijoittuivat kilpailussa yhdeksänneksi pistein 14.617.

Sunnuntaina Helsingissä 12-14 -vuotiaiden kilpasarjassa Freyat Aspire saavutti hienosti kategorian 1 yhteispistein 16.550, mikä oikeutti kolmannelle sijalle. Valmentaja Johanna Väliahon mukaan harjoituksissa on näkynyt selkeästi ohjelman ja suorituksen kehittyminen.

- Tämän päivän suoritus oli tarkempi ja ilmaisullisempi kuin viime kisassa. Olemme iloisia kategoriasta yksi ja kolmannesta sijasta, joukkueen kapteeni Saara Vanhala sanoo.

10-12 -vuotiaiden sarjassa kilpaili yhteensä 18 joukkuetta. Freyat Shine saavutti kategorian 2 ja joukkue sijoittui neljänneksi. Samassa sarjassa kilpaileva Freyat Glow sai kategorian 3. Freyat Mini kilpailee 8-10 -vuotiaiden sarjassa. Joukkue avasi hienosti kisakautensa saavuttaen kategorian 4.

Helsingissä SM-sarjan 12-14 -vuotiaiden sarjassa kilpaili Freyat Stars, joka sai suorituksestaan pisteet 14.567 ja sijoittui sarjassaan kahdeksanneksi.

Nelissat pääsi ensimmäistä kertaa syyskaudella Stara-tapahtumaan.
Lilat kilpaili ensimmäistä kertaa 8-10v -sarjassa.
Liliat nousi 10-12v -sarjaan.