Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 2008 - 2011

Tanssillinen voimistelu

 

Tanssillinen voimistelu on kaikenikäisille sopivaa kokonaisliikuntaa, joka hyödyntää monipuolisesti musiikin eri elementtejä ja koreografista osaamista. Lajin parissa kehittyvät sekä harrastajan kunto että taidot, ja lisämausteena kehittyvät myös itseilmaisu ja luovuus. Tärkeinä elementteinä ovat keskustalähtöisyys ja virtaavuus. Ryhmät harjoittelevat tunneilla erilaisia voimistelullisia sarjoja ja tekevät pieniä koreografioita. Tavoitteena on oppia tunneilla voimistelun perustaidot ja kehittää rytmitajua ja oman vartalon hallintaa  monipuolisesti.  

Tanssillisen voimistelun ryhmät osallistuvat vaihtelevasti erilaisiin tapahtumiin ja kilpailuihin. Esiintyminen on tälle esteettiselle ja näyttävälle lajille luonteenomaista. Tapahtumat tuottavat roppakaupalla yhdessä onnistumisen elämyksiä ja parantavat niin lapsen kuin vanhemmankin harrastajan itsetuntemusta. Voimistelutunneilla luodaan myös ystävyyssuhteita, jotka kestävät usein eliniän.

Joukkuevoimistelu on yksi Mäntsälän Voimistelijoiden voimistelupoluista. Polkujen tarkoituksena on antaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus harrastaa voimisteluliikuntaa itselleen sopivalla taito- ja tavoitetasolla ja kehittyä valitsemallaan polulla.

 

Tanssillisen voimistelun ryhmät

Harrasteryhmät löytyvät osiosta Harrasteliikunta

Kilpailuihin tai asematapahtumiin osallistuvat joukkueet on esitelty tarkemmin alasivuilla:

Spiraalit

Solinat

Hengettäret