Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 2008 - 2011

Pelisäännöt

 

 

Ilo irti urheiluharrastuksesta

 

Urheilu on loistava kasvualusta. Se tarjoaa lapselle mainiot edellytykset voida hyvin ja kehittyä tasapainoiseksi, terveeksi ja itseään toteuttavaksi nuoreksi ja aikuiseksi. Näin silloin, kun lapsi saa harjoitella ja kilpailla omien motiiviensa ja kykyjensä mukaan, hyvässä porukassa ja varmana aikuisten tuesta, kannustuksesta ja hyväksynnästä.

Toisinaan hyvä harrastus muuttuu pakonomaiseksi suorittamiseksi ja toistuviksi pettymyksiksi. Näin saattaa käydä, jos me aikuiset unohdamme, mistä lasten urheilemisessa on perimmiltään kyse.

Se, millaiseksi lapsen urheiluharrastus muodostuu, on pitkälti meidän aikuisten vallassa. Käyttäydytään siis asemamme ja mahdollisuuksiemme edellyttämällä tavalla. Unohdetaan pakottaminen, kiirehtiminen tai arvosteleminen. Ollaan tukena ja iloitaan lapsen liikkumisesta, hyvästä olosta ja kehittymisestä yhdessä hänen kanssaan.

Nuori Suomi uudisti lasten Urheilun Pelisäännöt, joiden tavoitteena on synnyttää urheiluseuroissa keskustelua lasten urheilun arvoista, toimintaperiaatteista ja käytännöistä. Pelisääntökeskusteluissa ryhmän tai joukkueen urheilijat, vanhemmat ja valmentajat keskustelevat ja sopivat kauden alussa heille tärkeistä asioista. 

Nuoren Suomen Pelisääntösivuilta löydät myös Mäntsälän Voimistelijoiden ryhmien tekemät pelisäännöt.

 

Nuoren Suomen Pelisääntöesite vanhemmille (PDF Nuoren Suomen sivuilla)

 

Huippuaikuisen valmennusvideo (YouTube)