Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 2008 - 2011

Joukkuevoimistelu

 

Joukkuevoimistelu on suomalaisesta naisvoimistelusta kehitetty kilpalaji. Joukkuevoimistelu koostuu monipuolisista vartalon liikkeistä, tasapainoliikkeistä, hypyistä ja muista liikkeistä kuten käsi- ja jalkaliikkeistä sekä akrobatialiikkeistä. Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on liikkeiden ja musiikin muodostama taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus, jossa liikkeet suoritetaan jatkuvina, virtaavina sarjoina, joissa tulee esille liikesujuvuus ja esteettisyys. Laji vaatii voimistelijoilta kokonaisliikunnallisten lajitaitojen lisäksi fyysisiä ominaisuuksia, hyvää koordinaatiota ja rytmitajua. Joukkuevoimistelulle on myös tunnusomaista ilmaisullisuus ja suorituksen yhtenäisyys ja yhtaikaisuus.
 
Joukkuevoimistelua voi seurassamme harrastaa niin kilpa- kuin mestaruussarjan joukkueessakin. Sarjojen säännöt poikkeavat toisistaan jonkin verran: kilpasarjojen kilpailuohjelmassa painotetaan sommittelua ja ilmaisullista kokonaisuutta, kun taas mestaruussarjan ohjelmissa tulee näkyä taiteellisen kokonaisuuden lisäksi erinomaiset fyysiset ominaisuudet, mm. liikkuvuus. Alle 10-vuotiaat lapset oppivat voimistelun perustaidot Jumppakoulu- ja Minivalmennusryhmissä, jonka jälkeen valitaan itselle sopivin harrastusmuoto. 

Lisätietoa joukkuevoimistelusta löydät Voimisteluliiton sivuilta.

Joukkuevoimistelu on yksi Mäntsälän Voimistelijoiden voimistelupoluista. Polkujen tarkoituksena on antaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus harrastaa voimisteluliikuntaa itselleen sopivalla taito- ja tavoitetasolla ja kehittyä valitsemallaan polulla.