Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 6-10v

Tanssillinen voimistelu

Kuva: Suomen Voimisteluliitto / Milla Vahtila

Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva laji. Lajia on mahdollisuus harrastaa kevyesti tai tavoitteellisemmin, ja harrastamisen lisäksi tarjolla on erilaisia mahdollisuuksia esiintymiseen ja kilpailemiseen.

Lajin sielu ja sydän ovat keskustalähtöisyydessä ja liikkeen virtaavuudessa, joihin yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Perusvoimistelutaidot muodostavat lajin pohjan, jonka lisäksi harjoitellaan oikeanlaista keskustaliikuntatekniikkaa ja liikkeiden ja hengityksen sitoutumista toisiinsa. Vartalotekniikan rinnalla harjoitetaan jalkatekniikkaa ja hyppyjä sekä erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta ja voimaa. 

Seuran tanssillisen voimistelun treenitunneilla voi harrastaa lajia kerran viikossa tai siirtyä kilpaileviin joukkueisiin, jotka harjoittelevat kahdesti viikossa. Tanssilliseen voimisteluun siirrytään 9 ikävuodesta alkaen, jota ennen voimistelukouluryhmissä harjoitellaan myös tanssillisen voimistelun perusteita. Treenitunneilla kävijät saavat esiintyä seuran näytöksissä halutessaan kahdesti vuodessa.

Tanssillinen voimistelu, treenitunti 9-12v
Keskiviikko 17.00-18.00 Hepola
Ohjaaja: Suvi Sahakangas

Tanssillinen voimistelu, treenitunti 12-15v
Keskiviikko: 19.00-20.00 Hepola
Ohjaaja: Ninni Leino

Tanssillinen voimistelu, treenitunti yli 18v
Sunnuntai 18.00-19.30 Myllymäki
Ohjaaja: Eerika Laalo-Häikiö

Tutustu tanssillisen voimistelun ohjelmaan (Hengettäret/MäV)