Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 6-10v

Menestyksekäs kisaviikonloppu Freyat-joukkueilla

10.4.2019

Freyat Future Shine
Freyat kilpa jr
Freyat

HJM-joukkueet kilpailivat viikonloppuna järjestetyissä Attitude Cupissa Vantaalla ja TV Openissa Tampereella.

Lauantaina 6.4. kisasivat Freyat Kilpa jr ja Freyat Kilpa Tampereella. Freyat kilpa jr osallistui 14-16v. kilpasarjaan, jossa kilpaili yhteensä 13 joukkuetta. Junnut sijoittuivat sarjassaan hienosti kolmeen osaan jaetulle hopealle, pistein 16,300. Tytöt lähtivät kisaan päättäväisin ja iloisin mielin. Kisan ratkettua tytöt olivat tyytyväisiä sijoitukseen. Tämän päivän suoritus ei ollut vielä tahtien ja kuvioiden osalta tasolla, jolle joukkue harjoituksissa yltää. Ilmaisua kisasuorituksessa oli kuitenkin jo hienosti, iloitsee valmentaja Johanna Tuovinen. Tästä on hyvä jatkaa kisakautta eteenpäin. Joukkueessa voimistelevat Anna Karjalainen, Emmi Korkeamäki ja Inka Matikainen Hyvinkäältä, Ella Koivikko, Emilia Sintonen ja Venla Sivusalo Järvenpäästä sekä Lumi Koppala, Julia Laaksonen ja Eerika Suvanto Mäntsälästä. 

 

16-20-vuotiaiden kilpasarjassa Freyat Kilpa teki toistaiseksi parhaan kisasuorituksensa. Kokonaispisteet olivat 16,55, mikä riitti erittäin kovatasoisessa kisassa sijaan 6. Valmennusjohdon mukaan joukkueen tekninen osaaminen on hyvällä tasolla, mutta voimistelun ilo pitää näkyä voimakkaammin esityksessä. Myös pienetkin yksityiskohdat ratkaisevat kovassa kisassa, valmentajat muistuttivat tyttöjä kisan jälkeen. Kun voimistelijat saavat tekniikan lisäksi vielä enemmän tunnetta mukaan, joukkueella on hyvät mahdollisuudet päästä mitaleille. Tampereen Hervannan kilpailusta jäikin hyvä maku, vaikka palkintopallille ei päästy hyvistä pisteistä huolimatta. Joukkue on varsin toiveikas loppukauden suhteen, sillä harjoituksissa on ollut hyvä tunnelma ja tekemisen kulttuuri. Näistä lähtökohdista on hyvä ponnistaa kotikisoihin Hyvinkäälle.

 

Sunnuntaina olivat vuorossa Tampereella Freyat Future Shine ja Vantaalla Freyat, Freyat Future Stars sekä Freyat Aspire. Freyat Future Shine avasi kisakautensa 12-14-vuotiaiden SM-sarjassa TV Openissa saavuttaen upeasti hopeaa pisteillä 16.483. Joukkueessa vallitsi loistava yhteishenki ja rentous ennen kisaa. Taiteellinen bonus kruunasi kisapäivän. Tästä on hyvä jatkaa kautta tavoitteen mukaisesti kohti SM-kisoja.

 

Attitude Cupissa kisakauttaan jatkoi 14-16-vuotiaiden SM-sarjassa Freyat sijoittuen pronssille pistein 16,733. Suoritus ei yltänyt aivan samaan kuin mitä harkkasalilla nähdään, mutta tästä jatketaan edelleen kohti seuraavia kisoja varmempaa suoritusta hakien. Joukkueessa voimistelevat Maija Aintila, Oona Rinne, Oona Sarkkinen ja Pihla Rautio Hyvinkäältä, Essi Ritari, Aino Mäkinen ja Jenniina Korjus Järvenpäästä, sekä Sanni Koskinen Mäntsälästä.

 

12-14-vuotiaiden SM-sarjassa Vantaalla Freyat Future Stars sijoittui 7. pistein 15.750 ja saman ikäluokan kilpasarjassa Freyat Aspire sai kategorian 3 ja oli sarjan 4.

 

Kuvat: HJM-tiimi