Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 6-10v

Kotikisoissa kilpailtiin ja talkoiltiin

27.3.2019

Kuva: Riikka Hormu
Hengettäret JR Kuva: Emma Dubb
Lilat Kuva: Emma Dubb
Liliat Kuva: Tomi Kajasviita
Minea Kuva: Tomi Kajaviita
Narut Kuva: Emma Dubb
Nauhat Kuva: Tomi Kajasviita
Spiraalit Kuva: Emma Dubb
Vauhtiheitot ja Piruetit Kuva: Emma Dubb
Galaxit Kuva: Emma Dubb

Mustan Kissan Cup 23.-24.3. avasi joukkuevoimistelijoiden kevään kilpailukauden. Mitaleja saatiin niin Mäntsälän kuin HJM-tiimin joukkueisiin.

Ahkera treenaaminen harjoitussalilla oli kehittänyt Mäntsälän Voimistelijoiden Liliat-joukkuetta huimasti eteenpäin. Perjantaina tytöt kilpailivat kevään ensimmäisessä HJM-seurojen taitokilpailussa, jossa kilpailtiin yksilöinä. Mäntsälän Livia Kettula voitti kultaa 8-10 -vuotiaiden sarjassa ja Pihla Peltonen hopeaa samassa sarjassa.  

Liliat-joukkue jatkoi kisaviikonloppuaan lauantaina, jolloin vuorossa oli Mustan Kissan Cupin 8-10 -vuotiaiden sarja. Joukkue saavutti kategorian kolme ja heidät palkittiin kunniamaininnalla laadukkaasta voimistelusta ja riemusta, joka välittyi yleisölle saakka. ”Olen todella tyytyväinen tyttöjen harjoittelumotivaatioon ja joukkue avasi kautensa upeasti saavuttaen uransa parhaimman kategorian”, iloitsi valmentaja Johanna Tuovinen.

Kotikisojen järjestäminen on suuri ponnistus kisaorganisaatiolle, ja kaikki seuran omat joukkueet ja vanhemmat ovat apuna. Liliat-joukkueen tytöt jatkoivat innostuneena heti kisasuorituksensa jälkeen lapputyttöinä kuljettamassa pistelappuja tuomareilta tulospalveluun ja päivän päätyttyä he toimivat vielä apuna palkintojen jaossa. ”Ilman talkootyötä ei kilpailuja olisi. Haluan seuran puolesta kiittää jokaista viikonlopun talkoolaista upeasta työstä”, kiittää toiminnanjohtaja Eerika Laalo-Häikiö.

Talkoolaisten positiivisuus ja hyvä ilmapiiri ovat tärkeä osa kilpailujen tunnelman luomisessa. Sen tietävät myös Hengettäret jr -joukkue, joka oli kisatalkoissa lauantaina ja sunnuntaina itse kilpailemassa. Niin talkoolaiset kuin seuran kannustusjoukot odottivat Hengettäret jr -joukkueen ensimmäistä kisasuoritusta.  Joukkueen astuessa lavalle antoi yleisö raikuvat aplodit, joka varmasti auttoi joukkuetta saavuttamaan kotihallissa yli 16-vuotiaiden harrastesarjassa hopeisen kissamitalin.

Muitakin mitaleja voitettiin, sillä 12-14 -vuotiaiden SM-sarjassa voiton vei Freyat Future Stars ja 12-14 -vuotiaiden kilpasarjassa Freyat Aspire sijoittui kolmanneksi. Mäntsälän Voimistelijoiden Minea-joukkue sijoittui 12-14 -vuotiaiden kilpasarjassa kategoriaan 6, Freyat kilpa jr oli 14-16 -vuotiaiden kilpasarjassa viides ja Freyat kilpa 16-20 -vuotiaiden sarjassa kahdeksas. Kisamatolla nähtiin viikonlopun aikana myös Stara-sarjassa esiintymässä Lilat, Nauhat, Spiraalit, Narut, Piruetit ja Vauhtiheitot sekä Galaxit. Kisakausi jatkuu vilkkaana kesäkuun alkuun asti.

 

 

Kuvia MKC-kisoista  (käytettäessä nimettävä kuvaaja):

Tomi Kajasviita:
https://tomikajasviita.kuvat.fi/Voimistelu/Mustan%20Kissan%20Cup%202019/

Emma Dubb:
https://emmadubb.kuvat.fi/kuvat/Voimistelu/Mustan+Kissan+Cup+k-2019/