Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 2008 - 2011

Selvitys voimistelukulttuurista julkistettiin

14.2.2019

Kuva: Mirka Kuitunen

Keskiviikkona 13.2. julkistettiin Suomen Voimisteluliiton teettämä selvitys voimistelukulttuurin tilasta. Mäntsälän Voimistelijat aikoo käydä tutkimuksen keskeisimmät aiheet läpi omien valmentajien ja ohjaajien kanssa yhteisessä tapaamisessa.

- Meidän seurassa on tärkeää, että jokainen harrastaja saa nauttia harrastuksesta, kokea innostavia hetkiä ja oppia uusia taitoja turvallisessa ohjauksessa ja valmennuksessa. Selvitys toi esille, että asiat voimistelulajeissa on pääosin hyvällä mallilla, mutta muutamia asioita tulee nostaa keskustelun alle, kertoo seuran toiminnanjohtaja Eerika Laalo-Häikiö, joka toimii myös uutena hallituksen jäsenenä Suomen Voimisteluliitossa.

Valmennuskulttuuri -tutkimuksen tulokset kertoivat pääosin voimistelijoiden ja heidän huoltajiensa tyytyväisyydestä lajia ja valmennusta kohtaan. Vastaajat saivat omin sanoin kertoa, mikä voimistelussa innostaa ja motivoi. Tärkeimmiksi asioiksi nousivat ystävät (46 % vastanneista), halu kehittyä ja oppia uutta (45 %) sekä laji itsessään, rakkaus lajiin (25 %). Vastaavasti tutkimuksessa nousi esille myös valmennuskulttuurin epäkohdat. Kehitettävää valmentajilla löytyy henkilökohtaisen suhteen luomisessa voimistelijoihin, yksilöllisessä kohtelemisessa sekä voimistelijoiden mielipiteiden ja ehdotusten kuuntelemisessa. 

- Huomioitavaa on, että tutkimus selvitti yli 12-vuotiaiden A- tai B-lisenssin omaavien mielipidettä niin voimistelijoiden kuin heidän huoltajiensa näkökulmasta. On hyvä, että faktoja on nyt selvitetty ja eri teemoista keskustellaan. Vain keskustelun kautta saadaan uudenlaista voimistelukulttuuria syntymään. Toivotan kaikki vanhemmat tutustumaan mitä treenisaleilla meillä tehdään ja niin liikkujien kuin vanhempien on aina mahdollisuus kysyä lisätietoa ohjaajilta, valmentajilta tai muilta seuratoimijoilta. Huhtikuussa järjestämme erillisen tilaisuuden selvityksen teemoista ohjaajille ja valmentajille, jossa pohdimme yhdessä oman seuramme toimintaa ja kehittämistarpeita, jatkaa Eerika.

 

Voimisteluliiton tiedote selvityksestä.