Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 2008 - 2011

Tanssijoukkueiden kisakausi käynnistyi

18.12.2018

Satelliitit saavuttivat pronssia.
Planeetat ja Komeetat olivat tyytyväisiä suorituksiinsa kauden ensimmäisissä kilpailuissa.

Sunnuntaina 16.12. bussi starttasi aamuvarhain kohti Vaajakosken alueellista Lumo-kilpailua. Mäntsälän Voimistelijoita edusti kolme tanssijoukkuetta: Satelliitit, Komeetat sekä Planeetat. Satelliitit avasi mitalitilin pronssilla kovatasoisessa tanssin 16-19-vuotiaiden sarjassa.

Satelliitit-joukkue sijoittui kovatasoisessa tanssin 16-19-vuotiaiden sarjassa upealla energialla ja onnistuneella suorituksella pronssille. Komeetat sijoittuivat kymmenensiksi tanssin 12-15-vuotiaiden sarjassa, joka tunnetusti on tanssin sarjoista suurin osallistujamäärältään. Planeetat osallistui Gym For Life –sarjaan ja saavuttivat siinä pronssikategoriaan. 

- Satelliitit saivat hyvän meiningin päälle jo lauantaina 15.12 Mäntsälän Voimistelijoiden liikuntanäytöksessä kotiyleisön edessä, se varmasti osaltaan auttoi tämän päiväiseen suoritukseen. Kilpailusuoritus oli syyskauden paras veto niin liikkeellisesti kuin ilmaisussa, toteaa Nea Vallin, Satelliittien valmentaja ja koreografi.

- Satelliitit antoivat tänään parastaan, olen hyvin ylpeä joukkueesta ja siitä, kuinka he toimivat tiiminä, Nea jatkaa.

Lumo-kilpailuissa tanssin sarjoja on 12-15-vuotiaiden sarjasta alkaen aina yli 30-vuotiaiden sarjaan. Tanssin kilpailusarjoissa arvioidaan suoritusta, koreografiaa sekä ilmaisua. Joukkueet laitetaan saatujen pisteiden perusteella järjestykseen ja kolme parasta palkitaan mitalein.

Lumo-tapahtumassa voi osallistua myös Gym For Life –sarjoihin, joissa kilpailijoita ei vertailla toisiinsa, vaan jokaista kokonaisuutta arvioidaan yksilöllisesti. Gym For Life -sarjoissa arvioidaan viihdyttävyyttä, omaperäisyyttä, tekniikkaa, laatua ja turvallisuutta sekä yleisvaikutelmaa. Ryhmät sijoittuvat joko pronssi-, hopea- tai kultakategoriaan. 

Komeettojen ja Planeettojen valmentaja ja koreografi Veera Kilkki oli tyytyväinen joukkueidensa kilpailusuorituksiin.

- Komeettojen kisakoreografiaa on tällä viikolla vielä muokattu paljon ja saimme ohjelman tähän muotoonsa loppuviikosta. Olen erittäin tyytyväinen tanssijoiden suoritukseen tässä vaiheessa kautta.  Vastaavasti Planeettojen kokoonpanossa on tapahtunut muutoksia, uusia tanssijoita on tullut lisää, mikä sinänsä on upeaa, mutta se vaikuttaa tietenkin koreografian työstöön. Joukkueen ensimmäisiksi kisoiksi suoritus oli varma. Pronssikategoriasta on hyvä aloittaa kisakausi, sanoo Veera.

Mäntsälän Voimistelijat onnittelee myös Tanssi Studio Tastin Ketjureaktiota hienosta hopeamitalista tanssin yli 20-vuotiaiden sarjassa.

- Onnistuneiden kilpailujen jälkeen on ihana rauhoittua ja ladata akkuja taas uusiin kevätkauden kilpailuihin, sanoo Nea.

Tanssijoiden kevätkausi alkaa viikolla 2. Samalla startataan myös kaksi uutta  tanssin Dance 4 Fun -harrasteryhmää 7-10- ja 10-12-vuotiaille. Voimisteluviikolla tunneille on avoimet ovet.