Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 2008 - 2011

Freyat Future Stars hopealle Tallinnassa

3.12.2018

Freayt Future Stars
Freyat

HJM-yhteistyön Freyat-joukkueet päättivät kisakautensa viikonloppuna Tallinnassa Merepiiga 2018-kilpailussa ja Imatralla kilpasarjojen yli 14-vuotiaiden välinemestaruuskisoissa.

Tallinnassa palkintokorokkeelle nousivat SM-sarjoissa voimistelevat Freyat Future Stars ja Freyat.

 

Freyat Future Stars sai hopeaa 12-14-vuotiaiden sarjassa yhteispistein 32,834.

 

- Ensimmäisen päivän pisteisiin 16,534 oltiin tyytyväisiä mutta toisen päivän pisteet 16,300 herättivät hämmennystä. Kuitenkin viimeistään hopea nosti hymyn huulille, kun upea palkintoseremonia alkoi, joukkue tiedottaa.

 

Freyat Future Starsissa voimistelevat Iines Niemi, Hilla Heinomo, Viivi Lehtinen, Iira Valtonen, Ronja Suvanto, Aliisa Rekola, Pihla Rautio, Sofia Kiukas ja Hilla Talvenkorpi.

 

Samassa sarjassa kilpaillut Freyat Future Shine oli sijalla 7. yhteispistein 28,750.  Kisa oli osalle joukkueesta ensimmäinen kansainvälinen kisa ulkomailla, joten joukkue sai arvokasta kokemusta.

 

Freyat sai 14-16-vuotiaiden sarjassa lauantaina pisteet 15,783 ja sunnuntaina 15,800. Yhteispisteet 31,583 oikeuttivat kolmanteen sijaan.

 

 Yli 14-vuotiaiden kilpasarjoissa vuorossa olivat kauden pääkisat, välinemestaruuskilpailut Imatralla. Sinne suuntasivat 14-16-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Freyat kilpa junior ja 16-20-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Freyat kilpa noviisit.

 

Lauantain alkukilpailussa kilpa noviisit saavutti vanneohjelmallaan kauden ennätyspisteet 16,300, mutta erittäin kovatasoisessa kilpailussa se ei aivan riittänyt finaalipaikkaan sunnuntaille. Joukkue sijoittui sijalle 9.

 

Kilpa junior puolestaan aloitti lupaavasti ja sai niin ikään vanneohjelmallaan kauden parhaat pisteet 16,800. Joukkue lähti sunnuntain finaaliin kolmannelta sijalta. Finaalissa tapahtui kuitenkin välinevirheitä, ja pistesaaliiksi kertyi 16,450 ja kahden päivän kokonaispisteiksi 33,250. Joukkue sijoittui kilpailussa kuudenneksi.

 

- Uusilla kokoonpanoilla kilpailtu kausi on ollut nousujohteinen. Kumpikin joukkue taisteli kauden mittaan välineiden kanssa, mutta onnistui kilpailu kilpailulta parantamaan suorituksiaan ja ottamaan vanteen haltuun. Joukkueiden piste- ja sijoitustavoitteet olivat jo hyvin lähellä toteutumista, mutta viimeinen silaus jäi mestaruuskisoissa saavuttamatta, kun valitettavat välinevirheet laskivat pisteitä kriittisessä kohdassa. Erityisen lähellä oli junioreiden mitali 14-16-sarjassa, analysoi kulunutta kautta valmentaja Ronja Inkinen. 

 

Freyat-joukkueiden ohjelmat esitetään vielä jokaisen seuran joulunäytöksissä, mutta nyt jo seurayhteistyössä suunnataan katseet kohti ensi kevättä ja vapaaohjelmia.