Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 2008 - 2011

Kotikisoista menestystä

28.11.2018

Solinoissa voimistelevat Karita Koli, Aniela Sihvola, Miia Kovanen, Olivia Eklund, Pauliina Könnilä, Emilia Rauhamaa ja Enna Ratia. (Kuva: Mirka Kuitunen)
Hengetärten kilpailusuoritus onnistui hyvin tuoden joukkueelle hopeamitalit valtakunnallisessa kilpailussa. (Kuva: Mirka Kuitunen)

Mäntsälän Voimistelijat järjesti monitoimitalolla lauantaina 24.11. yhteistyössä Suomen Voimisteluliiton kanssa valtakunnallisen tanssillisen voimistelun kilpailun, jossa oli mukana 52 joukkuetta ja yli 600 voimistelijaa. Hengettäret-joukkue iloitsi hopeamitaleista yli 20-vuotiaiden sarjassa.

Kilpailupäivänä monitoimitalolla nähtiin värikkäitä asuja, upeita kampauksia, taiteellisia koreografioita, hikeä ja kyyneleitä sekä voimistelun elämyksiä.

 

-        Tanssillisen voimistelun ohjelmissa on tärkeää, että voimistellaan tanssillisen voimistelun tekniikalla. Tällöin liike on virtaavaa ja luonnollista. Lajin pohjana on perinteinen naisvoimistelu, jolla on pitkät juuret suomalaisessa voimistelukulttuurissa. Nykyajan tanssillinen voimistelu on esittävää voimistelua, jossa koreografiassa on yleensä joku teema tai tarina, kertoo Suomen Voimisteluliiton aluepäällikkö Klara Westerlund.

 

Mäntsälän Voimistelijoista mukana oli kaksi joukkuetta. Sarjassa 12-15 -vuotiaat oli mukana Solinat, joka sijoittui yhdeksänneksi. Voittajaksi sarjassa kruunattiin Iisalmen Naisvoimistelijoiden Rubiinit-joukkue.

 

-        Tyttöjä jännitti ensimmäinen kisa pitkästä aikaa. Kotisalissa kisaaminen on kuitenkin tosi mukavaa ja katsomossa oli paljon tuttuja kannustamassa. Olemme tyytyväisiä tyttöjen suoritukseen. Jatkamme ahkerasti harjoittelua, koska kausi on pitkä jatkuen kesään asti, kommentoivat valmentajat Essi Rautiainen, Ninni Leino ja Seela Tervo.

 

Hengettäret kilpailivat kovatasoisessa yli 20-vuotiaiden sarjassa. Mukana oli uusia joukkueita edelliseen kisaan verrattuna, joten jännitys sijoituksesta säilyi kilpailun loppuun asti.

 

-        Edellisen kisan tuomaripalautteiden perusteella teimme pieniä muutoksia ohjelmaan ja panostimme esittämiseen sekä vartaloliikkeiden suorittamiseen. Kisasuoristus oli onneksi ihan eri tasolla kuin aiemmin. Saimme erityisen hyvät pisteet koreografiasta. Voittajajoukkue Ajattomat Vantaalta on todella kova joukkue eikä meillä ole rahkeita voittaa heitä tällä hetkellä. Siellä vaikuttaa myös mäntsäläläislähtöisiä valmentajia, joten iloitsemme heidänkin puolestaan koko sydämellä. Mutta jännitimme kyllä loppuun asti sitä, millaisia muut joukkueet olivat. Onneksi hopeamitali tuli selvällä erolla muihin. Olen todella tyytyväinen ja nyt on hyvä suunnata katse ensi kevään kisoihin, iloitsee joukkueen valmentaja Eerika Laalo-Häikiö.

 

Sarjassa 16-19v voitto meni Iisalmeen Kolibrit-joukkueelle ja yli 40-vuotiaiden sarjassa Olarin Voimistelijoiden Olenaiset K -joukkueelle. Pienimpien sarjassa 8-11v palkittiin kolme parasta kategoriaa saavuttanutta joukkuetta.

 

Mäntsälän Voimistelijat on kokenut kisajärjestäjä. Nytkin osallistujat ja tuomarit antoivat positiivista palautetta sujuvista kisajärjestelyistä ja iloisesta ilmapiiristä. Mukana oli kymmeniä vapaaehtoisia seura-aktiiveista jäsenten vanhempiin, isovanhempiin ja ystäviin. Joulukuussa järjestetään seuran liikuntanäytös lauantaina 15.12. ja maaliskuussa perinteinen joukkuevoimistelun Mustan Kissan Cup.

 

Lue tulokset.