Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 2008 - 2011

Suomen parhaat tanssillisen voimistelun joukkueet Mäntsälään

22.11.2018

Kuva: Suomen Voimisteluliitto/Milla Vahtila

Lauantaina 24.11. järjestetään monitoimitalolla valtakunnallinen tanssillisen voimistelun kilpailu, jossa mukana on 53 joukkuetta ja noin 600 voimistelijaa. Kilpailu alkaa klo 14.00.

Mäntsälän Voimistelijat järjestää lauantaina yhteistyössä Suomen Voimisteluliiton kanssa valtakunnallisen tanssillisen voimistelun kilpailun. Kotiseuran joukkueita on mukana kaksi: 12-15-vuotiaiden sarjassa Solinat ja yli 20-vuotiaiden sarjassa Hengettäret.

- Tanssillisen voimistelun kilpailu on yleisölle mielenkiintoista katsottavaa. Koreografiat ovat kuin pieniä tarinoita, joissa liike, musiikki ja asut luovat lumoavan kokonaisuuden, kertoo kilpailunjohtaja Eerika Laalo-Häikiö.

Kilpailuissa nuorimmat voimistelijat ovat 8-11-vuotiaita ja vanhimpien sarja on yli 40-vuotiaat. Tuomarit arvostelevat erikseen koreografian ja suorituksen. 

- Kaiken perustana on tanssillisen voimistelun tekniikka. Laji eroaa siis muista voimistelulajeista juuri tämän takia. Keskustaliikunta, virtaavuus ja dynamiikan vaihtelut ovat tyypillistä tanssilliselle voimistelulle. Tuomarit eivät arvostele vaikeusosia eikä vähennyksiä ole, jatkaa Eerika.

Lippujen hinta aikuiselle on 10 euroa ja lapselle 5 euroa. Sylilapset pääsevät maksutta mukaan.

Kilpailun tunnelmia voi seurata Mäntsälän Voimistelijoiden Instagram-storysta sekä tapahtuman Facebook-sivulta.