Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 6-10v

Pienimmät voimistelijat kilpailumatolla

20.11.2018

Piruetit osallistuivat ensimmäiseen Stara-tapahtumaan
Nauhoissa voimistelee 18 tyttöä

Hyvinkään Syyscupissa Mäntsälän Voimistelijoiden pienimmät voimistelijat pääsivät esittämään taitojaan tuomaristolle. Kilpailujännityksen voittaminen oli suurin saavutus.

Voimistelun kilpailujärjestelmässä alle 12-vuotiaat voivat osallistua Stara-tapahtumiin, joissa pisteiden ja sijoitusten sijaan annetaan palautetta suorituksesta ja ohjelmasta. Jokainen osallistuja saa arvokasta esiintymiskokemusta ja oman mitalin suorituksen jälkeen. Mäntsälän Voimistelijoiden Stara-joukkueista Lilat oli jo osallistunut aiemmin Staraan, mutta Pirueteilla ja Nauhoilla Hyvinkään tapahtuma oli kauden ensimmäinen.

 

-     Piruetit ovat 6-7-vuotiaita ja keskitymme voimistelun perusteiden opetteluun. Iso tapahtuma jännittää ja olen ylpeä, miten tytöt onnistuivat voittamaan jännityksensä. Suoritus meni hyvin ja tytöt tykkäsivät esiintyä. Tästä jatketaan harjoittelua kohti Järvenpään tapahtumaa ja seuran näytöstä, kertoo valmentaja Ninni Leino.

 

Nauhat ovat kaksi kertaa viikossa harjoitteleva 7-10-vuotiaiden minivalmennusryhmä. Joukkueessa on 18 voimistelijaa.

 

-     Nauhoilla oli onnistunut ja ilmaisullinen suoritus. Eteenpäin on menty paljon tällä kaudella eri osa-alueilla. Nyt jatketaan harjoittelua kohti seuraavia kisoja, joita tytöt odottavat jo innolla, iloitsee valmentaja Enni Toivonen.

 

Lilat ovat kolme kertaa viikossa harjoitteleva 7-10-vuotiaiden minivalmennusryhmä, jotka olivat jo keränneet kilpailukokemusta aiemmin syyskaudella.

 

-     Nyt saimme kauden parhaan suorituksen ja tytöt iloitsivat esiintymisestä ja se näkyi yleisöön asti, kuvailee valmentaja Miisa Lilja.

 

Syyscupissa Hyvinkäällä oli myös muita Mäntsälän Voimistelijoiden ja HJM-tiimin joukkueita. Minea-joukkue 10-12-vuotiaiden sarjassa onnistui naruohjelmallaan saavuttaen kategorian kuusi. Myös Liliat-joukkue 8-10-vuotiaiden sarjassa paransi suoritustaan nousten kategoriaan kuusi. HJM-yhteistyöjoukkueista Freyat Future Stars sai hopeaa 12-14 -vuotiaiden SM-sarjassa. Freyat kilpa junior nappasi yllätyksistä huolimatta 14-16-vuotiaiden kilpasarjassa upeasti hopeaa. 

-     Lähdimme kisoihin haastavasta tilanteesta, koska jouduimme muuttamaan sairastumisen vuoksi kuvioita kisoja edeltävänä iltana. Suoritus oli kuitenkin varmempi kuin aiemmin, vaikka pieniltä välinevirheiltä ei tänäänkään vältytty,” kertoo joukkueen kapteeni Anni Westerlund.

Yli 16-vuotiaiden kilpasarjassa Freyat kilpa Noviisit paransi huimasti pisteitään edellisestä kilpailusta saaden pronssia. Kilpasarjojen valtakunnallisista mestaruuksista taistellaan 1.-2.12. Imatralla.