Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 2008 - 2011

Suomi Gymnaestrada lisää intoa Mäntsälän Voimistelijoiden alkaneessa kaudessa

23.9.2017

Suomi Gymnaestradan Sisu-maskotin saattoi bongata elokuussa Mäntsälän K-Citymarketissa. Sisuun voi törmätä syksyn ja kevään aikana voimistelijoiden tapahtumissa.
Nean tanssitunnit ja koreografiat pursuavat positiivista energiaa.

Mäntsälän Voimistelijoiden kauden 2017-2018 toiminta on pyöräytetty käyntiin. Monitoimitalo sekä koulujen salit ovat täyttyneet innokkaista liikkujista, voimistelijoista ja tanssijoista.

 

Mäntsälän Voimistelijoiden alkaneessa kaudessa näkyy vahvasti ensi kesän voimistelun suurtapahtuma Suomi Gymnaestrada, joka kerää koko voimisteluväen Turkuun 7.-10.6. Nyt kenellä tahansa on mahdollisuus hypätä Mäntsälän Voimistelijoiden matkaan ja päästä kokemaan voimistelu- ja tanssielämyksiä kesällä 2018.

 

Kuitenkaan Gymnaestradan huikeita tunnelmia ei tarvitse odottaa ensi vuoden kesäkuuhun saakka, sillä ohjelmien harjoittelu on jo aloitettu ja näin ollen Mäntsälän Voimistelijoiden matkaan kannattaa hypätä jo nyt syksyllä. Tätä mieltä on ainakin seurassa pitkään tanssia ohjannut ja suurtapahtumiin osallistunut Nea Vallin. Luovuutta pursuava Nea on erityisen innoissaan alkaneesta kaudesta, sillä hän ohjauksiensa lomassa rakentaa Suomi Gymnaestradan yli 12-vuotiaille tanssijoille suunnattua kenttäkoreografiaa “#oonhyväjustnäin” yhdessä Riikka Kuusipohjan kanssa. Mäntsäläläistä väriä nähdään myös aikuisille suunnatun tanssillisen voimistelun kenttäohjelmassa kun koreografian ohjelmaan “Energian ympäröimänä” laatii Eerika Laalo-Häikiö. Mäntsälän Voimistelijoiden kautta Suomi Gymnaestradaan voi osallistua mm. esiintyjänä, huoltajana tai vapaaehtoisena. Gynaestradassa on kenttänäytöksiä kaiken ikäisille ja näiden lisäksi osallistuvilla ryhmillä on mahdollisuus esiintyä kaupunkilavoilla ja voimistelunäytöksissä. Jos kiinnostuksesi heräsi Suomi Gymnaestradaa kohtaan, tapahtumasta voi tiedustella lisää sähköpostitse gymppi.mantsalanvoimistelijat@gmail.com

 

Lisäenergiaa Suomi Gymnaestradan tuomista uusista tuulista saanut Nea vetää tanssiväkeä puoleensa. Mäntsälän Voimistelijoilla tanssitunteja on tarjolla neljän vuoden iästä aina aikuisikään saakka.

 

Dance 4 Fun on uusi lasten ja nuorten tanssikonsepti, jonka Vallin on kehittänyt opinnäytetyönään Voimisteluliitolle. Kohderyhmänä on harrastetanssijat. Ydinideana on monipuolistaa tanssitunteja käyttäen mausteena eri tanssityylejä. Sama liikesarja taipuu pienellä twistillä niin katutanssiin kuin showtanssiinkin. Yhdessä työryhmän kanssa tuotetta pilotoidaan nyt Mäntsälän Voimistelijoiden tanssijoiden kesken. Tanssiryhmistä pilotoinnissa ovat  mukana mm. Kryptonit (poikien tanssi 4-6 v), Aurorat (tyttöjen tanssi 4-6v), Galaxit (7-9v), sekä aikuisten Universum.

 

Mäntsälän Voimistelijoiden tanssitunneilla ja kaikilla muillakin tunneilla pääpaino on liikunnallisten perustaitojen opettamisessa, liikunnan ilossa sekä liikunnallisiin elämäntapoihin kasvattamisessa. Lapsen liikunnallisiin elämäntapoihin kasvattaminen aloitetaan perheliikuntaryhmästä, jossa lapsi jakaa liikunnan ilon yhdessä vanhemman kanssa. Perheliikunnan jälkeen lapsi hyppää voimistelukoulumaailmaan, jossa on valittavana kolme erilaista polkua; voimistelu, tanssi ja temppu. Voimistelukoulun jälkeen on mahdollista jatkaa harrastusta tanssin, tanssillisen voimistelun ja joukkuevoimistelun esiintyvissä tai kilpailevissa ryhmissä. Aikuisliikunnan puolella on tarjolla laaja kirjo erilaisia ryhmäliikuntatunteja, joiden pohjalta on helppo koota viikottainen liikunta-annos täyteen. Muutaman vuoden käynnissä ollut seniori-ikäisille suunnattu IKILIIKE-ryhmä jatkaa toimintaansa. Vaikka kausi onkin jo alkanut, otetaan ryhmiin mukaan uusia harrastajia. Koko tuntitarjontaan voi tutustua nettisivuilla.

 
Juttu julkaistu Mäntsälän Sanomissa 20.9.2017