Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 6-10v

Joukkuevoimistelun SM-sarjan kisakausi avattu - Freyat jr 4:nneksi Cailap Cupissa

2.11.2012

Hyvinkään, Järvenpään ja Mäntsälän voimisteluseurojen yhteisjoukkue Freyat jr aloitti kisakauden Turun Kupittaan urheiluhallissa Cailap Cupissa lauantaina 27.10.2012.

Yli kuusikymmentä joukkuetta mitteli taitojaan joukkuevoimistelun välineohjelmissa neljässä eri ikäsarjassa. Freyat jr kilpaili 12 – 14–vuotiaiden SM-sarjassa, jossa välineenä oli vanne. Viikonlopun kilpailuissa 12–14-vuotiaiden sarjassa oli mukana kaikkiaan seitsemäntoista joukkuetta ja Freyat jr saavutti kovatasoisessa kilpailussa hienosti 4. tilan saatuaan tuomaristolta upeat 16,55 pistettä. Joukkuetta valmentavat Marianne Korjus, Eevakaisa Niemi ja Saana Mäkikalli.

”Aamun harjoitus lupasi jo hyvää. Kausi on ollut joukkueelle haastava, sillä ohjelman teon ja harjoittelun lomassa on haettu uuden joukkueen yhteistä toimintalinjaa. Olemme valmentajina tyytyväisiä tähän kauden aloitukseen, suuria suoritusvirheistä ei tullut ja tytöt voimistelivat varsin vapautuneesti”, kertoo valmentajista Eevakaisa Niemi. ”Jatkossa haetaan vielä suoritusvarmuutta, jotta saadaan liikelaajuutta lisää”, hän jatkaa. ”Erityisen tyytyväisiä olemme joukkueen saamiin sommittelupisteisiin, jotka muodostuvat teknisistä ja taiteellisista pisteistä. Ohjelma on selvästi joukkueen taitotasolle sopiva. Tämä tarkoittaa, että suuria muutoksia ei ohjelmaan kauden aikana tarvitse tehdä”, toteaa Niemi tyytyväisenä.

Turun Cailap Cupissa nähtiin myös 10–12-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Järvenpään Voimistelijoiden ja Mäntsälän Voimistelijoiden yhteistyöjoukkue Felodia, joka voimisteli kategoriaan 6 sekä Järvenpään Voimistelijoiden Finett-joukkue, joka saavutti 14–16-vuotiaiden eli junioreiden SM-sarjassa sijan seitsemän pisteillä 13,65.

Seuraavan kerran kisamatolle Freyat jr astelee ensi lauantaina, jolloin Helsingissä Töölön kisahallissa kilpaillaan Etelä-Suomen välineohjelmien aluemestaruudesta. Siellä joukkueen tavoitteena on mahtua mitalistien joukkoon.