Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 6-10v

Uutuutena äijätreeni, yli 80 viikkotuntia voimistelua ja tanssia

3.9.2012

Mäntsälän Voimistelijoiden kausi 2012–2013 tarjoaa jo totuttuun tapaan monipuolista ja laadukasta liikuntaa koko perheelle vauvasta vaariin. Syyskausi alkaa 3.9., mutta aikuisten tunneille voi ilmoittautua koko syksyn ajan.

–Muutamia paikkoja on vapaana myös joissakin lasten ryhmissä, mutta tilanne elää koko ajan, seuran toiminnanjohtaja Mervi Leinonen kertoo.

–Aikuisten tuntien ikärajaa on jäsenistön toiveiden perusteella laskettu 13 vuoteen. Tämä helpottaa toivottavasti siirtymistä nuorten ryhmistä aikuisten tunneille ja laajentaa yläkouluikäisille tarjolla olevaa valikoimaa. Nuorten omista tunneista Tanssimix on yli 15-vuotiaille hieno mahdollisuus tutustua eri tanssilajeihin.

–Aikuisten tuntien ikärajaa on jäsenistön toiveiden perusteella laskettu 13 vuoteen. Tämä helpottaa toivottavasti siirtymistä nuorten ryhmistä aikuisten tunneille ja laajentaa yläkouluikäisille tarjolla olevaa valikoimaa. Nuorten omista tunneista Tanssimix on yli 15-vuotiaille hieno mahdollisuus tutustua eri tanssilajeihin.

 

Jumppasalilla avoimet ovet

Aikuisten tuntitarjonnasta löytyy jotakin lähes viikon jokaiselle päivälle, ja sopivia tunteja löytyy niin vähän liikkuneelle kuin himoharrastajallekin. Osa tunneista on Monitoimitalolla yhtä aikaa lasten tuntien kanssa, joten äidit voivat halutessaan helposti yhdistää oman ja lapsen liikuntaharrastuksen. Valintaa ei tarvitse tehdä sokkona, sillä kaikilla aikuisten tunneilla on avoimet ovet 3.–9.9.

– Tämän kauden suurin uutuus on Äijätreeni, jota kokeiltiin kesällä urheilukentällä. Tunti sai hyvän vastaanoton, joten se on mukana myös talvikauden lajivalikoimassa. Muista tunneista poiketen äijätreeni pidetään ulkona vielä syyskuun ajan. Muita uusia tunteja ovat yli 45-vuotiaiden kuntojumppa, bodytreeni ja aerobody, Mervi listaa.

–Viime kauden suosikkitunneista jatkuvat Zumba, miekkailu, CoreMove, kiinteytys ja aikuisten tanssillinen voimistelu FlowGymnastics. Flow-tuntia on kehitetty niin, että esiintyvän Hengettäret-ryhmän ohjelmaharjoitukset pidetään perusharjoituksista erillisenä tuntina, Mervi jatkaa.

–Ohjelmaharjoituksille onkin tarvetta, sillä ensi kesänä mäntsäläläiset voimistelijat saavat nauttia hienosta kisatunnelmasta melkein kotikulmilla, kun SunLahti -tapahtuma kokoaa yhteen voimistelun ystävät läheltä ja kaukaa. Kaikenikäiset innokkaat pääsevät esiintymään, mutta tapahtumaa kannattaa kyllä lähteä ihan vain katselemaankin!

 

Turvallinen harrastus kaikenikäisille

Perheliikunta tutustuttaa lapset liikunnan maailmaan elämän ensivuosista lähtien. Perheliikuntaryhmiä on eri-ikäisille lapsille kuusivuotiaisiin saakka. Lisäksi koko perhe pääsee liikkumaan yhdessä Liikuntaa koko perheelle -tunneilla. Perheliikunnan uutuus on 4–6-vuotiaille tarkoitettu Pelit ja leikit -tunti, jolla aikuinenkin pääsee lapsen kanssa yhdessä muistelemaan ehkä jo unohtuneita leikkejä ja oppimaan uusia.

Tanssi, tanssillinen voimistelu ja joukkuevoimistelu tarjoavat valinnan varaa harjoittelun intensiivisyyden ja tavoitetason suhteen; jotkut ryhmät harjoittelevat kerran viikossa ja esiintyvät seuran näytöksissä, toiset valmentautuvat mestaruussarjan kisoihin tai esiintyvät muutaman kerran kaudessa erilaisissa tapahtumissa. Lapset ja nuoret pääsevät nauttimaan liikunnan riemusta myös mm. temppukoulu-, nassikkapaini- ja ZumbAtomics-tunneilla.

Iso seura tarjoaa monipuolista toimintaa myös salin ulkopuolella. Oman liikuntaharrastuksen lisäksi aikuinen voi halutessaan osallistua seuratoimintaan talkoolaisena, työryhmissä, johtokunnassa ja monessa muussa tehtävässä. Suuren liikuntatutkimuksen mukaan kiinnostus vapaaehtoistyöhön on lisääntynyt merkittävästi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Yli puoli miljoonaa aikuista on palkatta ja omalla vapaa-ajallaan mukana liikunnan vapaaehtoistyössä.

–Meillä on tällä kaudella 66 ohjaajaa, jotka ovat mukana pääasiassa rakkaudesta lajiin, Mervi kehuu.

–Lisäksi mukana on satoja vapaaehtoisia aikuisia – voimistelijoita ja voimistelijoiden vanhempia – joita ilman seuran arki ja juhla ei mitenkään voisi toimia. Voimistelu tarkoittaakin monelle liikunnan lisäksi upeaa yhteisöä, joka kulkee mukana läpi elämän!

Mäntsälän Voimistelijat on toiminut paikkakunnalla jo lähes 30 vuotta, ja kokemusta tuloksellisesta vapaaehtoistyöstä on runsaasti. Yli kymmenen vuoden ajan Mustan Kissan cup on kerännyt keväisin monitoimitalolle yli 1000 voimistelun harrastajaa. Voimistelijoiden kausi päättyy joulun alla ja keväällä perinteisiin näytöksiin, joissa esitellään vuoden aikana opittuja taitoja ja koko seuran monipuolista liikunnan kirjoa.

Seura on saanut virallisenkin tunnustuksen laadukkaasta toiminnasta niin lasten ja nuorten kuin aikuistenkin liikunnan parissa. Nuoren Suomen Sinettiseura-tunnus ja Voimisteluliiton Priima-laatuseuratunnus kertovat muun muassa koulutetuista ohjaajista, suunnitelmallisesta toiminnasta ja yhteisöllisyydestä. Seuran ohjaajat on koulutettu Suomen Voimisteluliiton koulutusohjelman mukaan, ja jäsenmaksuun kuuluu tapaturmavakuutus.