Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 6-10v

Jäsenkyselyn tulokset

15.4.2012

Helmikuussa tehtyyn jäsenkyselyymme tuli 77 vastausta. Suurkiitos kaikille vastaajille! Saatu palaute on kullanarvoista tulevan toiminnan suunnittelussa.

Kuluva kausi on ollut monellakin tavalla vaikea. Syksyllä menetimme kokeneen ja rakastetun ohjaajamme Heidi Mattilan ankaralle taudille, ja lisäksi Ehnroosin koulun pitkittynyt remontti koetteli kaikkien hermoja jo toista talvea. Nämä vastukset näkyvät palautteessa, mutta niistä heijastuu myös se, että jäsenet ovat ymmärtäneet tilanteen ja osoittaneet upeaa joustavuutta. Kiitos siis siitäkin!

Vastaajista 92 % piti jumppien hintaa edullisena tai sopivana. Enemmän kuin yhdeksän kymmenestä vastaajasta oli täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että tunneilla on kiva käydä, tuntien alkamisaika on sopiva, tunnit ovat monipuolisia ja ohjaajat ovat ammattitaitoisia ja innostavia. Täysin tai jokseenkin eri mieltä oltiin väittämistä "tunnit ovat liian vaikeita" (89 % oli eri mieltä) ja "kaipaan raskaampia tunteja" (74 % oli eri mieltä).

Tuntien määrä ja itselle sopivien tuntien löytyminen eivät saaneet yhtä selvää kiitosta, sillä kolme kymmenestä vastaajasta näki niissä parantamisen varaa. Nämä kaksi asiaa ovat luonnollisesti toisistaan riippuvaisia, sillä tuntimäärä asettaa rajat myös valikoiman laajuudelle. Tänä vuonna ohjaajatilanne on ollut poikkeuksellisen haastava. Jos tunnette sisällänne vetoa salin etuosaan tai tiedätte jonkun muun, josta saataisiin kouluttamalla hyvä ohjaaja, vinkit ovat tervetulleita! Seura maksaa ohjaajiensa koulutuksen.

Uusina tunteina toivottiin mm. venyttelyä, tanssillisia tunteja, step-tunteja, lisää zumbaa, aerobicia, horsebicia, kuntonyrkkeilyä, keppijumppaa, shindoa, reisi-vatsa-pakarajumppaa, kahvakuulaa, miesten tunteja, itämaista tanssia, bailatinoa, vakiotansseja, afroa, gymstickia, asahia ja qi gongia. Kaikkia näitä ei toki voida toteuttaa, mutta olemme pistäneet vinkit korvan taakse! Lyhytkurssit on selvästi koettu toimivaksi konseptiksi, jolle toivotaan jatkoa.

Useimmille vastaajille ei ole tärkeää, millä salilla tunnit pidetään. Joillekin paras paikka on Monitoimitalo tai Ehnroos, toisille Hepola. Oma asuinpaikka vaikuttaa luonnollisesti mielipiteeseen tässä asiassa. Monitoimitalon kiukuttelevat musiikkilaitteet saivat avoimessa palautteessa monta mainintaa. Asia yritetään saada kuntoon, mutta koska laitteet eivät ole pelkästään Voimistelijoiden käytössä, emme ikävä kyllä yksin pysty muuttamaan tilannetta.

Seuran toimintaa koskevista väittämistä esille nousivat etenkin johtokunnan toiminnan avoimuutta ja toiminnanjohtajan tavoitettavuutta koskevat väittämät, joissa yli puolet vastasi "en osaa sanoa". Moni ei ehkä ole edes yrittänyt tavoitella toiminnanjohtajaa tai pysähtynyt pohdiskelemaan johtokunnan toimintaa – ja miksi olisikaan, jos asiat toimivat ja jumppa maistuu. Joka kymmenes vastaaja oli kuitenkin sitä mieltä, ettei johtokunnan toiminta ole avointa. Aivan kaikkia johtokunnassa käsiteltäviä asioita ei voida julkisesti puida, mutta tavoitteena toki on mahdollisimman läpinäkyvä ja katseenkestävä toiminta. Avoimessa palautteessa ehdotettiin verkkosivulle jonkinlaista johtokunnassa käsiteltyä -palstaa. Hyvä idea!

Tiedotuskanavista selkeästi tärkeimmiksi koettiin sähköposti ja verkkosivut. Kaikilla tiedotuskanavilla (sähköposti, verkkosivut, Facebook, paikallislehdet, paperitiedotteet ja ohjaajan suullinen tiedotus) oli kuitenkin kannattajansa. Tekstiviestipalvelua toivottiin useammalla suulla.

Kyselyssä tuli esiin myös ilahduttava määrä mielenkiintoa seuran toimintaa kohtaan. Otamme yhteystietonsa jättäneisiin yhteyttä vielä kevään aikana. Jos ilmaisit kiinnostuksesi, mutta unohdit jättää yhteystietosi, nappaa ohjaajaa hihasta tai ota rohkeasti yhteyttä toiminnanjohtaja Merviin!