Ohjaajasivut|TyöhuoneMinivalmennus 6-10v

Tanssin pyörteissä Liedossa

5.3.2012 klo 20:10

Väriä ja vauhtia, kimallusta ja tarttuvaa musiikkia. Taitavaa liikettä ja yhdessä onnistumisen riemua. Kaikkea tätä tarjoaa showtanssi niin katsojille kuin tanssijoille itselleenkin. Showtanssi on nuorten keskuudessa vankan suosion saavuttanut laji, ja mäntsäläläiset joukkueet ovat menestyneet hienosti myös kilpa-areenoilla

Mäntsälän Voimistelijoiden showtanssijoukkueista Skiretit ja Sitrix osallistuivat Liedossa järjestettyyn tanssikatselmukseen lauantaina 3.3. Kisoissa nähtiin neljässä eri sarjassa yhteensä 29 joukkuetta, joista mäntsäläläisedustusta lukuun ottamatta kaikki olivat Turun ympäristöstä.

Kaikista suorituksista näki, että kisoihin oli valmistauduttu huolellisesti. Esitykset olivat monipuolisia ja laadukkaita, ja niihin oli satsattu paljon; asut, meikit ja hiukset täydensivät musiikin, koreografian ja taitavan esiintymisen kokonaisuuden.

 Sitrix kilpaili Stop in my mind -ohjelmalla yli 16-vuotiaiden sarjassa, jossa oli 14 joukkuetta. Sitrixin kokoonpanossa oli näissä kisoissa 12 tyttöä.

–sarjan taso oli kova, ja osa esiintyjistä oli yli 20-vuotiaita, kertoo valmentaja Riia Heikkilä. Hän oli suojattiensa suoritukseen hyvin tyytyväinen.

–Esitys meni hyvin! Joukkueen suoritustaso parantunut, ja odotan innolla valtakunnallisia kisoja, Riia hymyilee.

Skiretit kilpaili 12–16-vuotiaiden sarjassa, jossa oli 7 joukkuetta. Ohjelman teema on Bollywood-ohjelma, ja lavalla nähtiin peräti 25 tyttöä. Sijoitus oli toinen, ja tuomaristo myönsi kunniamaininnan ”suurelle, hyvin yhdessä toimivalle ryhmälle, jonka ohjelman idea välittyi hyvin”.

Hyvin sujui myös valmentaja Ella Ristimäen mielestä.

–Musiikin ilmentäminen, ilo ja varmuus näkyivät. Tästä on hyvä jatkaa valtakunnallisiin kisoihin – tiukalla harjoittelulla ja viimeisillä kuviohionnoilla!

Seuraavan kerran Sitrix ja Skiretit kilpailevat Voimisteluliiton valtakunnallisessa Show-kilpailussa Valkeakoskella 28.–29.4. Siellä ovat mukana myös muut mäntsäläläiset tanssillisen voimistelun ja showtanssin joukkueet.